Izdvojene novosti


Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o izmjeni Odluke o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije „Barovi

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o izmjeni Odluke o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije „Barovi".

Mjera ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi" (noćni klub, noćni bar, disco-bar, caffe bar i sl.) primjenjuje se do 22. listopada 2020. godine. Navedeni ugostiteljski objekti smiju biti otvoreni najduže do 24 sata.

Nova Odluka dostupna je za preuzimanje OVDJE. https://www.hok.hr/sites/default/files/inline-files/Odluka%20-radno%20vrijeme%20Barovi%20-%204_%20izmjena0710.pdf

Pročitajte više » | Napisano 08.10.2020.

MIKROTEHNA d.o.o. novi je partner Hrvatske obrtničke komore u okviru projekta HOK Obrtnik plus, a nudi pogodnost na popravak, servis i nabavku svih vrsta mjerila mase

MIKROTEHNA d.o.o. novi je partner Hrvatske obrtničke komore u okviru projekta HOK Obrtnik plus, a nudi pogodnost na popravak, servis i nabavku svih vrsta mjerila mase

Hrvatska obrtnička komora potpisala je Sporazum s novim partnerom – poduzećem Mikrotehna d.o.o., mikrokoje za sve članove Hrvatske obrtničke komore nudi pogodnosti popravka, servisa, ovjeravanja i nabavke svih vrsta mjerila mase te popravka ugostiteljske opreme.

Više informacija o pogodnostima i ugovaranju istih možete pronaći na sljedećoj poveznici. https://www.hok.hr/pogodnosti/hok-obrtnik-plus/partneri/mikrotehna-doo

Pročitajte više » | Napisano 05.10.2020.

Hrvatska obrtnička komora izradila 12 prijedloga standarda zanimanja

Hrvatska obrtnička komora izradila 12 prijedloga standarda zanimanja

Hrvatska obrtnička komora sudjeluje kao partner u ESF projektu „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“, u sklopu kojeg izrađuje ukupno 50 standarda zanimanja.

Standard zanimanja je popis svih poslova koje pojedinac obavlja u određenom zanimanju i popis kompetencija potrebnih za njihovo uspješno obavljanje. Standard zanimanja je ishodišni dokument iz kojeg slijede standardi kvalifikacija te programi za stjecanje kvalifikacija. Ključan element izrade standarda zanimanja su poslodavci i zaposlenici koji u zanimanju rade i zapošljavaju. U izradu standarda zanimanja bili su uključeni poslodavci i zaposlenici iz cijele Hrvatske.

Do kraja rujna 2020. izrađeni su i na vrednovanje predani prijedlozi standarda zanimanja za: automehatroničara, autoelektričara, servisera karoserije motornih vozila, elektroinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije, instalatera kućnih instalacija, brodograditelja, limara, kovača, strojobravara, elektroničara-mehaničara i elektromehaničara.

Trenutno pripremamo izradu standarda zanimanja za: armirača, kotlara, ljevača, vodoinstalatera, plinoinstalatera i proizvođača i montera PVC i aluminijske stolarije. Svi zainteresirani obrtnici i poduzetnici koji rade ili zapošljavaju u ovim zanimanjima, a htjeli bi se uključiti u izradu standarda zanimanja, mogu nam se za više informacija javiti na obrazovanje@hok.hr ili na 01/48 06 609.

Pročitajte više » | Napisano 01.10.2020.

Ograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije

Ograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi" do 7. listopada

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni Odluke o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije „Barovi".

Mjera ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi" (noćni klub, noćni bar, disco-bar, caffe bar i sl.) primjenjuje se do 7. listopada 2020. godine. Navedeni ugostiteljski objekti smiju biti otvoreni najduže do 24 sata.

Tekst Odluke možete pronaći ovdje. https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-09/Odluka%20-%20Barovi%20-%203_%20izmjena.pdf

Pročitajte više » | Napisano 23.09.2020.

Otkazan 24. međunarodni Sajam SASO u Splitu

Otkazan 24. međunarodni Sajam SASO u Splitu

Hrvatska obrtnička komora primila je službenu obavijest tvrtke Sajam Split da se 24. međunarodni Sajam Saso neće održati zbog pandemije uzrokovane korona virusom.

Sajam se planira za sljedeću godinu, a Hrvatska obrtnička komora o tome će pravovremeno informirati obrtnike i poduzetnike.

Pročitajte više » | Napisano 21.09.2020.