Izdvojene novosti


Zagrebačka banka donira obrtnike

Zagrebačka banka donira obrtnike

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka raspisat će javni natječaj za dodjelu Donacije godine 2012. u kojem mogu sudjelovati obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Donacija godine 2012. dodijelit će se obrtnicima registriranim na području Republike Hrvatske, za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, zatim prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća. Naglasak se stavlja na spajanje tradicionalnog i suvremenog. Vrednovat će se svi proizvodi koji udovolje kriterijima navedenim u natječaju, dok se prednost daje novim proizvodima, koji do sada nisu bili predstavljeni tržištu.

Pročitajte više » | Napisano 16.04.2012.

OBAVIJEST: Prijava u SMS sustav

OBAVIJEST: Prijava u SMS sustav

Poštovani, ovim putem Vas molimo da u prostorije Udruženja obrtnika otoka Hvara (ili telefonski na broj 021 742484, 091/5109020, pon-pet 08.00-15.00 sati /pauza od 11 do 11.30 sati/) dostavite svoj broj mobitela kako bi ušli u sustav za slanje obavijesti iz Udruženja putem SMS poruka.

Pročitajte više » | Napisano 16.04.2012.

PREZENTACIJA PROGRAMA ZA UGOSTITELJE

PREZENTACIJA PROGRAMA ZA UGOSTITELJE

Pozivamo Vas na prezentaciju SMART RJEŠENJA aplikacije (programa) i pripadajuće opreme.
Prezentacija će se održati u Hvaru, 13. ožujka 2012. s početkom u 17 sati, u gradskoj Loggi.
Većina Vas je zasigurno čula za ORDERMAN sustave. Neki od Vas su vjerojatno i vidjeli kako ti sustavi
funkcioniraju u praksi. Od hvarskih primjera izdvajamo pizzeriju „Kogo“ i bistro „Marinero“, iako ovaj
software možete vidjeti na djelu i u „Nautici“, „Sidru“, Hellou“, „Alvižu“ „Nonici“, „Passaroli“,
„Divinu“, kod „Pataka“ „Kiva Baru“...

Pročitajte više » | Napisano 12.03.2012.

REPROGRAMIRNJE NAPLATE POREZNOG DUGA

REPROGRAMIRNJE NAPLATE POREZNOG DUGA

Hrvatski sabor izglasao je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posebnoj mjeri naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom, a objavljen je u Narodnim novinama broj 25 od 28. veljače 2012. od kada počinje njegova primjena. Imajući u vidu stanja nelikvidnosti u koje je znatan dio poduzetnika dospio zbog poremećaja na tržištu u zemlji ali i utjecaja gospodarske krize na globalnoj razini, nametnula se potreba da se navedeni zakon donese.
Navodimo najznačajnije odredbe zakona kojim se omogućuje reprogramiranje naplate poreznog duga:..

Pročitajte više » | Napisano 02.03.2012.

OBRTNICI  I  POLJOPRIVREDNICI!

OBRTNICI I POLJOPRIVREDNICI!

Na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju postoji popis konzultanata koji rade za izravna plaćanja u poljoprivredi.

Udruga DALMATICA VIVA – Centar za održivi razvoj Dalmacije je dobila preporuku za firmu KAJA Conzulting iz Čakovca koji imaju najveći broj odobrenih projekata za sredstva iz IPARD-a. To je fond za izravna plaćanja u poljoprivredi, namjenjen ponajprije privatom sektoru, dakle poljoprivrednicima i obrtnicima.

Pročitajte više » | Napisano 10.02.2012.