Izdvojene novosti


Rastuća struka - hrvatski frizeri i kozmetičari - će ovoga vikenda uputiti svoje zahtjeve nadležnima

Rastuća struka - hrvatski frizeri i kozmetičari - će ovoga vikenda uputiti svoje zahtjeve nadležnima

„Majstori ljepote 2024.“ okupljaju predavače iz New Yorka i Kine, suce iz Londona i stotine domaćih stručnjaka i učenika

Samo u prošloj godini imamo 89 majstora frizera i 18 majstora kozmetičara više , domaćih stručnjaka koji su se odlučili za taj profesionalni iskorak i pečat kvalitete, a u Cehu frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi se rast od 42 %. Zbog svega navedenog te 8.807 aktivnih obrta u tom Cehu, ovoga vikenda će aktualnosti u frizerstvu i kozmetici biti ključna tema okupljanja svjetskih i lokalnih stručnjaka na Zagrebačkom velesajmu.

Naime, Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) od 8. do 10. ožujka 2024. na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a", kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja na teme stanja u struci, nedostatke radne snage, sustava obrazovanja, poticaja za naukovanje te mnoge druge. Povodom ove manifestacije sastat će se Ceh frizera i kozmetičara HOK-a, formulirati rješenja za aktualne probleme koji otežavanju njihovo poslovanje i uputiti ih nadležnim tijelima na postupanje s ciljem unapređenja struke.

Posebno atraktivan dio programa će biti show i stručna radionica na temu svečanih frizura koju će voditi poznati frizer Farrukh Shamuratov. S 15 godina iskustva u frizerskom svijetu, 10 godina podučavanja i 580 održanih edukacija, Farrukh će otkriti najnovije frizerske tehnike koje hrvatska publika nije imala priliku vidjeti, a do sada je prenio svoje znanje na više od 12 tisuća frizera iz 30 zemalja diljem svijeta. Iz daleke Kine na okupljanje majstora ljepote stiže i Pei Wang, svjetska prvakinja u kozmetičkoj njezi. Također, Davor Bilman će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako pomoću Skenera osobnosti unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima.

Zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, posjetiteljice starije od 38 godina koje nisu minimalno godinu dana obavljale isti pregled će moći tijekom subotnjeg programa manifestacije, uz potvrdu o kupljenoj ulaznici za Majstore ljepote i prethodnu najavu na majstoriljepote@hok.hr, obaviti besplatnu mamografiju. Partner događanja NZJZ Andrija Štampar će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

Program događanja se nalazi na poveznici.

Pozivamo cijenjene predstavnike medije da poprate program događanja i na taj način podrže domaće majstore ljepote.

Pročitajte više » | Napisano 07.03.2024.

Osigurajte ulaznicu za događanje

Osigurajte ulaznicu za događanje "Majstori ljepote: Dani frizera i kozmetičara HOK-a"

Pozivamo vas da osigurate svoju ulaznicu za višednevno stručno događanje "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a", koju organizira Ceha frizera i kozmetičara HOK-a u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom. Ova beauty manifestacija održat će se od 8. do 10. ožujka 2024. godine kao dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024.

Tijekom događanja, održat će se Državno natjecanje frizera i kozmetičara, kao i natjecanja za učenike strukovnih škola. Uz to, očekuju vas zanimljivi paneli i stručne rasprave osmišljeni kako bi privukli najbolje domaće talente iz frizerskog i kozmetičkog svijeta.

Posebno atraktivan dio programa bit će show i stručna radionica koju će voditi Farrukh Shamuratov, međunarodno poznati i priznati frizer, stilist i vizažist, prvi put predstavljajući najnovije metode u svijetu frizera i kozmetičara hrvatskoj publici.

Dodatno, u sklopu događanja će višestruko nagrađivana stručnjakinja za medicinsku kozmetiku iz Kine Pei Wang održati edukaciju i prenijeti svoj know-how o svim tajnama tradicionalne kineske masaže uskom krugom hrvatskih kozmetičara. Pei Wang dobitnica je zlatne medalje u kozmetičkoj njezi na prestižnom natjecanju Worldskills Special Edition 2022 te na strukovnom natjecanju Kina 2020, CIDESCO je terapeut, jedna od top 10 ženskih osoba u Kini 2022. godine te je osnivačica nacionalnog majstorskog studija. Edukacija će obuhvaćati osnovnu teoriju tradicionalne kineske medicine, pripremu kože, antiage masažu lica, guasha, masažu kistovima te masažu ruku.

Važan dio programa – edukativan i zabavan – će biti radionica Davora Bilmana koji će okupljenim frizerima i kozmetičarima predstaviti Skener osobnosti, a što uvelike može unaprijediti odnose s klijentima u svakodnevnici.

Također, tijekom subotnjeg programa manifestacije "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a" 9. ožujka na Zagrebačkom velesajmu posjetiteljice starije od 40 godina koje nisu minimalno godinu dana obavljale isti pregled će moći uz potvrdu o kupljenoj karti i prethodnu najavu na majstoriljepote@hok.hr obaviti mamografiju, zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, a pri prijavi je potrebno dostaviti podatak o adresi stanovanja. Partner događanja NZJZ Andrija Štampar će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

Program i cijene ulaznice (uključuju PDV)

PAVILJON 9, ZAGREBAČKI VELESAJAM (8. 3. 2024.)
10:00 - 10:30 Otvorenje sajma Beauty&Hair Expo
10:30 - 11:45
Školsko natjecanje učenika frizera - HOK

- Kategorija VALOVITA FRIZURA

- Kategorija IZBRIJAVANJE DO KOŽE

12:00 - 13:15
Školsko natjecanje učenika frizera - HOK

- Kategorija VJENČANA ROMANTIČNA FRIZURA

13:30 - 14:30 Školsko make up natjecanje - PROFOKUS
15:00 - 16:00 Panel "Što je potrebno da bi bio uspješan obrtnik"
16:00 - 16:30 Proglašenje pobjednika

Cijena ulaznice za odrasle: 5 eura
Cijena ulaznice za učenike: 3 eura
Prodaja ulaznica: Blagajna Zagrebačkog Velesajma


KONGRESNA DVORANA, ZAGREBAČKI VELESAJAM (9. 3. 2024.)
10:00 - 10:30 Otvorenje
10:30 - 11:45 Panel "Stanje u struci jučer - danas - sutra"
11:45 - 12:30 Predavanje: Poticaji za mentore, načelnica Sektora za unapređenje i razvoj poduzetništva i obrta Danijela Žagar (MINGOR)
12:30 - 13:00 Predavanje NZJZ Andrija Štampar: Kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda?
13:00 - 14:00 Pauza za ručak
14:00 - 15:30 Prezentacija Pei Wang
15:30 - 17:00 Skener osobnosti by Davor Bilman: Pokaži mi frizuru i reći ću ti koja si osobnost!
17:00 - 19:00 Show Farrukh Shamuratov
19:30 - 00:00 Party - Restoran Gastro Globus

Cijena ulaznice za članove HOK-a: 50 eura
Cijena ulaznice za ostale: 75 eura

Ulaznica uključuje: ulaznicu za Zagrebački Velesajam, ulaz na program u organizaciji HOK-a u Kongresnoj dvorani 9. 3. i ulaznicu za party u restoranu Gastro Globus (uključen švedski stol)
Prodaja ulaznica: Uplata za željeni broj ulaznice se uplaćuje na račun HOK-a: HR6923400091100174539 (poziv na broj 4, model 00) uz Opis plaćanja "Ulaznice Majstori ljepote". Potvrda o uplati i podaci za izdavanje računa se šalju na e-mail: majstoriljepote@hok.hr
Napominjemo da je ulaznice po povlaštenoj cijeni za članove HOK-a moguće kupiti najkasnije do 7. 3. 2024.

Od 8. 3. moguća je kupovina isključivo na blagajni Zagrebačkog velesajma po cijeni od 75 €.

DVORANA CRES, ZAGREBAČKI VELESAJAM (10. 3. 2024.)
10:00 - 18:00 Edukacija Shamuratov (20 polaznika) - svečane frizure

Cijena edukacije za članove HOK-a: 300 eura
Cijena edukacije za ostale: 400 eura

Cijena edukacije uključuje: edukaciju za zatvorenu grupu pod vodstvom Farrukha Shamuratova u trajanju od 7 sati, priznanje o sudjelovanju, ulaznicu za Zagrebački Velesajam, ručak, ulaz na program u organizaciji HOK-a u Kongresnoj dvorani 9. 3. i ulaznicu za party u restoranu Gastro Globus
Prodaja ulaznice: Uplata se uplaćuje na račun HOK-a: HR6923400091100174539 (poziv na broj 4, model 00) uz opis plaćanja "Edukacija Farrukh Shamuratov". Potvrda o uplati i podaci za izdavanje računa se šalju na e-mail: majstoriljepote@hok.hr


KONGRESNA DVORANA, ZAGREBAČKI VELESAJAM (10. 3. 2024.)
9:00 - 13:00 Edukacija Wang (10 polaznika) - masažne tehnike

Cijena edukacije za članove HOK-a: 180 eura
Cijena edukacije za ostale: 250 eura

Cijena edukacije uključuje: edukaciju za zatvorenu grupu pod vodstvom Pei Wang u trajanju od 4 sata, priznanje o sudjelovanju, ulaznicu za Zagrebački Velesajam, ulaz na program u organizaciji HOK-a u Kongresnoj dvorani 9. 3. i ulaznicu za party u restoranu Gastro Globus
Prodaja ulaznice: Uplata se uplaćuje na račun HOK-a: HR6923400091100174539 (poziv na broj 4, model 00) uz opis plaćanja "Edukacija Pei Wang". Potvrda o uplati i podaci za izdavanje računa se šalju na e-mail: majstoriljepote@hok.hr


KONGRESNA DVORANA, ZAGREBAČKI VELESAJAM (10. 3. 2024.)
10:00 - 15:00 Državno natjecanje frizera i kozmetičara
17:00 - 18:00 Defile natjecateljskih radova i proglašenje pobjednika
18:00 - 18:30 Shamuratov edukacija - dodjela nagrada i photo session

Cijena ulaznice za odrasle: 5 eura
Cijena ulaznice za učenike: 3 eura
Prodaja ulaznica: Blagajna Zagrebačkog Velesajma
*organizator zadržava pravo promjene satnice i sadržaja programa u slučaju nepredviđenih okolnosti

Beatuy Velesajam

Pročitajte više » | Napisano 07.03.2024.

Vodeći stručnjaci na konferenciji u organizaciji HOK-a raspravljali o budućnosti obrazovanja za obrtnička zanimanja

Vodeći stručnjaci na konferenciji u organizaciji HOK-a raspravljali o budućnosti obrazovanja za obrtnička zanimanja

thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
Učenje temeljeno na radu, na naukovanju kod poslodavca, jedna je o temeljnih pretpostavki za uspješno strukovno obrazovanje i jedinstven prilika poslodavcima da dođu do kvalitetne radne snage, poruka je s panela „ Obrazovanje za obrtnička zanimanja - izazovi i perspektive“ održanog u okviru konferencije „Novi horizonti: svijet obrtničkih zanimanja u tranziciji“ u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Na Konferenciji su sudjelovali svi ključni dionici predstavnici nadležnih ministarstva, strukovnih agencija, znanstvene zajednice te samih obrtnika.

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Iva Ivanković, poručila je da sustav obrazovanja i reforme moraju biti brže te da se zanimanja moraju prilagođavati onome što tržište rada, ali i samo društvo traži. „Veseli nas da imamo porast upisa upravo u trogodišnja, obrtnička zanimanja, što znači da su djeca prepoznala da su ta zanimanja potrebna i da dovode do kvalitetnog života“, istaknula je državna tajnica Ivanković.

„Kako bismo imali strukovno obrazovanje po mjeri tržišta rada izuzetno je važna partnerska suradnja na svim razinama. Na nama je da promoviramo struku kao iznimnu vrijednost, ali i da se pobrinemo da nam iz obrazovnog sustava izlaze mladi ljudi oboružani potrebnim znanjima i vještinama kako bi svojim rukama mogli stvarati vrijednosti i osiguravati kvalitetnu egzistenciju, ali i budućnost hrvatskog gospodarstva“, uvodno je poručio predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil.

Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje istaknuo je kakao je vrlo važno do koje mjere će se gospodarstvo uključiti u zajedničko obrazovanje učenika u strukovnim školama. Tu imamo dobar primjer obrtnika i HOK-a koju tu tradiciju drže živom i nadam se da će se taj primjer očitovati i među ostalim poslodavcima jer ako želimo imati učenika koji dolazi sa svim znanjima, pogotovo praktičnim vještinama on ih negdje mora isprobati, a za to je najbolje radno okruženje, ističe Živčić.

Slavko Petrinec, majstor automehaničar i ambasadora naukovanja smatra kako su najbolja radna snaga upravo naučnici koji dođu na naukovanje kod poslodavca, obrtnika. "Njima se treba posvetiti i tijekom školovanja im prezentirati posao koji će se baviti. Također važno je da lokalna samouprava dobro prezentira razvoj regionalnog gospodarstva, potrebe lokalnog tržišta rada te mogućnosti zapošljavanja", istaknuo je Petrinec.

Upravo će na manje sredine i mikrolokacije biti usmjere i mjere koje provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Danijela Žagar, načelnica Sektora za unapređenje i razvoj poduzetništva i obrta u navedenom ministarstvu ističe kako su nova sredstva iz Europskog socijalnog fonda usmjerena na podizanje kvalitete naukovanja i promociju važnosti strukovnog obrazovanja, ali i mjere koje će biti usklađene s potrebama lokalnih sredina. „Koncentrirat ćemo se na poticaje mentorima kako bi ih se što više uključilo u naukovanja. Kao i prije financirat ćemo mentorsku naknadu koja mora biti satisfakcija i mjerilo vrijednosti njegovog uloženog rada i izgubljenog vremena kad ne može obavljati svoju djelatnost, zatim predviđeno je i financiranje materijala i troškova koje mentor ima vezano za obrazovanja učenika, a tu je i mjera sufinanciranja naknade koju je mentor obavezan isplaćivati učenicima“, istaknula je Žagar.

Zanimljivo predavanje o utjecaju digitalizacije na današnje društvo pa tako i na obrazovanje za obrtnička zanimanja održao je dr.sc. Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja.

Sva izlaganja i panel raspravu možete pogledati na YouTube kanalu HOK-a.

Pročitajte više » | Napisano 06.03.2024.

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija

S ciljem jačanja kapaciteta kulturnih i kreativnih industrija za poslovanje na jedinstvenom digitalnom tržištu u skladu s novim regulacijskim i zakonodavnim okvirom kao i za razvoj novih inovativnih procesa, proizvoda i usluga, Ministarstvo kulture i medija objavljuje otvoreni privremeni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija“.

Ukupna raspoloživa sredstva u okviru poziva iznose 33.180.702,10 eura, a osigurana su iz Mehanizma za oporavak i otpornost te planirana u Državnom proračunu Republike Hrvatske. Prijavitelji moraju osigurati sufinanciranje projektnih aktivnosti, u intenzitetu ovisnom o vrsti potpore koju potražuju.

Poziv je podijeljen u dvije grupe:

U grupi A prihvatljivi prijavitelji su: trgovačka društva, obrti, ustanove u kulturi i umjetničke organizacije osnovane sukladno Zakonu o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i upisane u Registar umjetničkih organizacija pri Ministarstvu kulture i medija te koje vode dvojno knjigovodstvo sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 40.000,00 EUR po projektnom prijedlogu, a najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom prijedlogu iznosi 995.000,00 EUR. U ovoj grupi planirana je dodjela državnih potpora te potpora male vrijednosti (de minimis potpore) za aktivnosti povezane s provedbom projekta. Natječajna dokumentacija za Grupu A Poziva dostupna je na sljedećem linku: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/105.
U grupi B prihvatljivi prijavitelji su: fizičke osobe izvan radnog odnosa koje obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja i članovi su jedne od umjetničkih strukovnih udruga na temelju čijih se potvrda ostvaruju porezne olakšice, obrti, umjetničke organizacije osnovane sukladno Zakonu o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i upisane u Registar umjetničkih organizacija pri Ministarstvu kulture i medija te koje vode dvojno knjigovodstvo sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, trgovačka društva i ustanove u kulturi. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 15.000,00 EUR po projektnom prijedlogu, a najviši iznos bespovratnih sredstava male vrijednosti (de minimis potpora) koji se može dodijeliti po pojedinom prijedlogu iznosi 300.000,00 EUR. U grupi B planirana je dodjela potpora male vrijednosti (de minimis potpore) za aktivnosti povezane s provedbom projekta. Natječajna dokumentacija za Grupu B Poziva dostupna je na sljedećem linku: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/106.
Podnošenje projektnih prijedloga bit će omogućeno od 1. travnja 2024. u 8:00.

Obavijesti o izmjenama, obustavi i zatvaranju Poziva objavljivat će se na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija (https://min-kulture.gov.hr/) te na javnom portalu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, odnosno na mrežnim stranicama sustava eNPOO.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. svibnja 2024. u 16:00.

Prijavitelji moraju imati registriranu primarnu djelatnost prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti (NKD 2007.) u prihvatljivom području. Navedeni uvjet nije primjenjiv za umjetničke organizacije i fizičke osobe.

Prihvatljive djelatnosti prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti (NKD 2007.) su:

ARHITEKTURA

71.11 Arhitektonske djelatnosti

DIZAJN

74.10 Specijalizirane dizajnerske djelatnosti

ELEKTRONIČKI MEDIJI

60.10 Emitiranje radijskog programa

60.20 Emitiranje televizijskog programa

63.12 Internetski portali

FILM

59.11 Proizvodnja filmova, videofilmova i televizijskog programa

59.12 Djelatnosti koje slijede nakon proizvodnje filmova, videofilmova i televizijskog programa

59.13 Distribucija filmova, videofilmova i televizijskog programa

59.14 Djelatnosti prikazivanja filmova

FOTOGRAFIJA

74.20 Fotografske djelatnosti

GLAZBA I IZVEDBENE UMJETNOSTI

18.20 Umnožavanje snimljenih zapisa

59.20 Djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa

90.01 Izvođačka umjetnost

90.02 Pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti

IZDAVAŠTVO

58.11 Izdavanje knjiga

58.13 Izdavanje novina

58.14 Izdavanje časopisa i periodičnih publikacija

58.19 Ostala izdavačka djelatnost

74.30 Prevoditeljske djelatnosti i usluge tumača

47.61 Trgovina na malo knjigama u specijaliziranim prodavaonicama

MUZEJI, KNJIŽNICE I BAŠTINA

91.01 Djelatnosti knjižnica i arhiva

91.02 Djelatnosti muzeja

VIDEOIGRE – prihvatljiva su poduzeća za izradu videoigara koja mogu dokazati iskustvo u razvoju i proizvodnji videoigara

58.21 Izdavanje računalnih igara

62.01 Računalno programiranje

UMJETNOST

90.03 Umjetničko stvaralaštvo

90.04 Rad umjetničkih objekata

UMJETNIČKI I TRADICIJSKI OBRTI – niže navedene djelatnosti su prihvatljive samo ako ih obavljaju obrti koji imaju status tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta

15.12 Proizvodnja putnih i ručnih torba i slično, sedlarskih i remenarskih proizvoda

16.29 Proizvodnja ostalih proizvoda od drva, proizvoda od pluta, slame i pletarskih materijala

23.41 Proizvodnja keramičkih proizvoda za kućanstvo

23.49 Proizvodnja ostalih proizvoda od keramike

32.12 Proizvodnja nakita i srodnih proizvoda

32.13 Proizvodnja imitacije nakita (bižuterije) i srodnih proizvoda

32.20 Proizvodnja glazbenih instrumenta.

Foto: freepik.com

Pročitajte više » | Napisano 05.03.2024.

Dođite na Forum cvjećara HOK-a, upoznajte se s trendovima na radionicama međunarodnih stručnjaka i sudjelujete u raspravi o izazovima cvjećarske struke

Dođite na Forum cvjećara HOK-a, upoznajte se s trendovima na radionicama međunarodnih stručnjaka i sudjelujete u raspravi o izazovima cvjećarske struke

Datum događanja: 19.03.2024. - 20.03.2024.
Lokacija: Split, Dioklecijanovi podrumi
Pozivamo vas na Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) koji će se održati 20. ožujka 2024. u Splitu, u Dioklecijanovim podrumima, u sklopu 47. Praznika cvijeća, tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom „Marulićev cvit - Split“.

Dan ranije 19. ožujka održat će se i Državno prvenstvo cvjećara HOK-a. Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu cvjećara, koje je planirano od 26. do 31. kolovoza 2025. godine u Haagu, Nizozemska.

Forum cvjećara HOK-a platforma je za raspravu o najvažnijim izazovima s kojima se hrvatski cvjećari susreću u svom poslovanju. Kroz dijalog s predstavnicima relevantnih institucija, struke i ostalim dionicima ovog sektora artikulirat će probleme, predstaviti rješenja za unaprjeđivanje svog poslovanje te raspravljati o svim segmentima koji su važni za razvoj struke.

Budući da je praćenje trendova i kontinuirano usavršavanje znanja i vještina važno za uspješno poslovanje, nakon panel rasprave održat će se edukativna prezentacija za cvjećare s istaknutim i međunarodno priznatim stručnjacima, poput Tomasza Maxa Kucynskog, Roberta Bartolena i Benoita Barbina, pod vodstvom Simona Ogrizeka.

PROGRAM DOGAĐANJA

19. ožujka 2024.

09:00 sati Državno prvenstvo cvjećara HOK-a

20. ožujka 2024.

09:00 - 10:00 sati Otvorenje Foruma Sekcije cvjećara HOK-a i panel rasprava

10:00 sati Edukativne radionice

19:00 sati Svečano otvorenje 47. Praznika cvijeća

VAŽNO: Svi koji žele sudjelovati na radionici i panel raspravi obavezni su izvršiti prijavu zbog specifičnosti lokacije (Dioklecijanovi podrumi) te osiguranja adekvatnog broja mjesta.

Prijavu za prezentaciju i panel je potrebno dostaviti do 13. ožujka 2024. na e-mail matija.duic@hok.hr sa sljedećim podacima:

Ime i prezime

Kontakt podaci (mobitel i e-mail)

Podaci o članu* HOK-a, obrt/cvjećarna/tvrtka ili drugo (navesti puni naziv i adresu)

Sudjelovat ću na radionici (da/ne)

Sudjelovat ću na panelu (da/ne)

*Članovi Hrvatske obrtničke komore su obrtnici koji obavljaju obrt na području Republike Hrvatske te fizičke i pravne osobe koje se dobrovoljno učlane.

U slučaju dodatnih pitanja možete se obratiti na e-mail matija.duic@hok.hr i/ili broj: 01/4806 626.

Foto: Freep

Pročitajte više » | Napisano 05.03.2024.