Izdvojene novosti


33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komoreDobrodošli na 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore!

Na ovoj stranici možete pronaći sve informacije o programu Kongresa te popuniti anketu o tradicionalnom stručnom skupu ugostitelja i turističkih djelatnika. Pozivamo Vas da popunite i upitnik o projektu HOK Obrtnik plus kojim imate priliku sudjelovati u posebnom darivanju koje smo za Vas pripremili.

PROGRAM

Program 33. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a možete pronaći ovdje.

ANKETA

U cilju kvalitetnije pripreme budućih događanja molimo Vas da odvojite par minuta za ispunjavanje ankete. Želja nam je da kroz Vaše odgovore bolje upoznamo Vas kao sudionika i uspješnije ispunimo Vaša očekivanja.

Anketu možete ispuniti na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYpSlDtwNsVzjbYTA0EFpRWCXD7-fF2OIonYvz8xqGOtX1AA/viewform?usp=sf_link 

UPITNIK - HOK Obrtnik plus

Hrvatska obrtnička komora (HOK) putem projekta HOK Obrtnik plus nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju značaje uštede u poslovanju.

Molimo Vas da ispunite upitnik o projektu HOK Obrtnik plus te time dobijete priliku sudjelovanja u darivanju koje je za Vas pripremila Hrvatska obrtnička komora, zajedno s partnerima u projektu.

Upitnik možete ispuniti na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqsJv1zniNPryLW3B1EmHlhHYGdppAvO-0uwcCtiHQgKLmjQ/viewform?usp=sf_link 

Hvala Vam na sudjelovanju i vidimo se dogodine!

Vaša Hrvatska obrtnička komora.

Pročitajte više » | Napisano 15.11.2021.

Promo akcija tvrtke Hennlich industrijska tehnika d.o.o u okviru projekta HOK Obrtnik plus za obrtnike vodoinstalatere

Promo akcija tvrtke Hennlich industrijska tehnika d.o.o u okviru projekta HOK Obrtnik plus za obrtnike vodoinstalatere

Hennlich industrijska tehnika d.o.o i Hrvatska obrtnička komora ostvaruju uspješnu suradnju u okviru projekta HOK Obrtnik plus.

Upravo na temelju dobre suradnje, tvrtka Hennlich industrijska tehnika d.o.o, uz dosadašnji redovni popust, nudi članovima HOK-a promotivnu akciju na:

Elektro akustični prislušni uređaj za detekciju curenja vode Hydrolux HL7000 sa mikrofonima ili senzorom za plin, od sada u bežičnoj verziji!

Mjesto curenja se još bolje čuje i vidi!

Potpuno bežičan zahvaljujući Bluetooth® tehnologiji
Jednostavan za upotrebu sa ekranom na dodir, u bojama
Uvijek spreman za upotrebu zahvaljujući snažnoj punjivoj baterijiHeimlcih_uređaj
Ugrađen GPS prijemnik
Filtriranje zvukova iz okoline
Vremensko snimanje šuma
Frekventna analiza snimljenog šuma
Detaljnije informacije o uređaju:

https://www.hennlich.hr/proizvodi/uredaji-za-detekciju-curenja-vode-9721/elektro-akusticni-prislusni-uredaj-za-detekciju-curenja-vode-hydrolux-hl7000.html

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore Hennlich d.o.o. daje posebne benefite:

dodatan popust na uređaj (2%)
mogućnost obročnog plaćanja do 12 mjeseci, bez kamata
osnovna obuka za rad s uređajem na lokaciji kupca ili dr.lokaciji prema dogovoru
Akcija traje do 31. prosinca 2021. godine.

Pročitajte više » | Napisano 12.11.2021.

Strože epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio novu Odluku

Strože epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio novu Odluku

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite RH donio je novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Ovom Odlukom propisane su sljedeće mjere:

na javnom događanju na otvorenom prostoru može prisustvovati 100 osoba, osim ako se radi o događanju na kojemu sudjeluju osobe s EU digitalnom COVID potvrdom
na javnom događanju u zatvorenom prostoru može prisustvovati 50 osoba, osim ako se radi o događanju na kojem sudjeluju osobe s EU digitalnom COVID potvrdom
sva javna događanja moraju završiti do 24 sata, osim kino projekcija koje su započele u 23 sata te svadbene svečanosti na kojima svi prisutni posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu
svadbe na kojima gosti imaju EU digitalnu COVID potvrdu moći će potrajati i nakon ponoći, najkasnije do dva ujutro
konferencije i kongresi mogu se održavati samo uz EU digitalne potvrde i uz korištenje medicinskih maski ili maski za lice te pridržavanje svih epidemioloških mjera
Odluka je stupila na snagu 6. studenoga 2021., a nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 30. studenoga 2021.

Odluku možete pronaći na dnu ove stranice.

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka-%20okupljanja.pdfPročitajte više » | Napisano 08.11.2021.

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore okuplja struku i predstavnike vlasti u Šibeniku

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore okuplja struku i predstavnike vlasti u Šibeniku

Utjecaj pandemije na hrvatsko ugostiteljstvo

Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice, organiziraju 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika koji će se ove godine održati od 14. do 16. studenoga u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris, hotel Ivan.

Kongres je tradicionalno okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika koji u 2019. godini prvi puta, u više od 32 godine dugoj tradiciji, nije održan zbog pandemije. Isti je spona struke i predstavnika resornih institucija, zamišljen kao mjesto susreta na kojem ključni dionici imaju priliku razgovarati o preprekama u poslovanju, ali i dati konkretne prijedloge za njihovo rješavanje.

Pandemija koronavirusa najviše je utjecala na obrtništvo i malo poduzetništvo, a najveći pad prometa zabilježen je u ugostiteljstvu i turizmu. Ugostiteljska djelatnost važan je element turističkog agregata, ali pandemija je donijela probleme i nesigurnost.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore zastupa interese više od 14.000 obrtnika ove struke. Značajna je to brojka ljudi koji ovise o rastu i razvoju ovog sektora u ovim izazovnim vremenima. Upravo zbog toga će se na najbrojnijem i najdugovječnijem okupljanju ove struke, 33. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, raspravljati o izazovima u poslovanju u vrijeme pandemije te donošenju smjernica za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja za ugostitelje i turističke djelatnike.

Organizacijom Kongresa na suvremen i atraktivan način također se želi promovirati struka i njena važnost u pozicioniranju Hrvatske kao svjetske turističke destinacije. Ovogodišnji koncept Kongresa donosi dva panela u kojima će se raspravljati o problemima sektora s naglaskom na poslovanje u pandemiji koronavirusa, važnosti gastronomije kao pokretača domaće proizvodnje i promotora destinacije te prezentaciju o mogućnostima financiranja ugostiteljskog sektora.

Uz radni dio kao temelj Kongresa, planiraju se popratna događanja koja će posjetiteljima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu, kao i proizvođače iz svih dijelova Hrvatske.

Pročitajte više » | Napisano 08.11.2021.

Poziv - Drugi forum franšiza 2021.

Poziv - Drugi forum franšiza 2021.

Pozivamo Vas na drugi Forum franšiza 2021. koji se održava dana 16. studenog 2021. u hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Ovogodišnji forum se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Zajednice franšiznog poslovanja HGK s Europskom poduzetničkom mrežom i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Partneri ovogodišnjeg foruma su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga za franšizno poslovanje i Ekonomski fakultet Osijek.

Teme ovogodišnjeg foruma usmjerene su na edukaciju o mogućnostima kreiranja vlastite franšize kao i na zaštitu intelektualnog vlasništva, jer je to ključni element franšiznog modela poslovanja.

Ujedno, na ovogodišnjem forumu će se predstaviti poduzetnici koji uspješno posluju po franšiznom modelu poslovanja u području edukacije, IT-a, uslužnog sektora i ugostiteljstva, a koji svoje poslovanje na tržištu šire upravo putem franšiznog modela poslovanja. Također, bit će i riječi o mogućnostima financiranja franšiznog poslovnog modela.

Sudjelovanje na Forumu je besplatno, a link za prijavu s programom se nalazi u nastavku: https://www.hgk.hr/2-forum-fransiza-2021-najava

Pročitajte više » | Napisano 08.11.2021.