Izdvojene novosti


Poziv na poslovni skup i poslovne razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju, 14. rujna 2023. godine

Poziv na poslovni skup i poslovne razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju, 14. rujna 2023. godine

Hrvatska obrtnička komora poziva obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 14. rujna 2023. godine u Celju, Slovenija. Ovi razgovori će biti dio 55. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju, najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Poslovni razgovori će uključivati obrtnike i poduzetnike iz sektora kao što su proizvodnja energije iz obnovljivih izvora, pametna tehnologija, robotika, obrada metala, prerada plastičnih masa, izrada alata i strojnih dijelova, automobilska industrija, građevinarstvo, logistika i transport te elektro-industrija.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je glavni organizator ovog poslovnog susreta, a osim hrvatskih obrtnika, pozvani su i poduzetnici iz Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Turske i Srbije.

Organizacija samog poslovnog susreta (priprema materijala, najam prostora, domjenak) bit će pokrivena od strane Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, dok će sudionici sami snositi troškove putovanja i smještaja (hotelskog smještaja).

Prijavljeni sudionici razgovora moći će preuzeti besplatnu ulaznicu za sajam na glavnoj blagajni ulaza sajma Celje te se uputiti do poslovnog centra gdje će se održati poslovni razgovori. Svaki prijavljeni sudionik će dobiti svoju akreditaciju, materijale, informacije i pomoć od djelatnika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Radni jezik na poslovnim susretima je engleski jezik.

Zainteresirani poduzetnici se mogu prijaviti izravno putem Internet stranice poslovnih razgovora u Celju. Na toj stranici mogu pregledati popis prijavljenih sudionika, program razgovora te uređivati profil svoje tvrtke u listi prijavljenih poduzetnika za poslovne razgovore.

Program razgovora i plan sajma su dostupni na engleskom jeziku putem sljedeće poveznice.

Rok za prijavu sudjelovanja na razgovorima je do 11. rujna 2023. godine.

U periodu od 18. kolovoza do 11. rujna 2023. godine, prijavljeni poduzetnici će putem gore navedenog internetskog portala imati mogućnost samostalno odabrati sugovornike među prijavljenim poduzetnicima iz drugih država koji su im poslovno zanimljivi za razgovore. Organizatori će pripremiti satnice i sugovornike za svakog sudionika, a te informacije će im biti dostavljene elektroničkim putem.

Za sve dodatne informacije i upite, slobodno se obratite Draženu Horvatu na broj telefona 01/48 06 650 ili putem elektroničke pošte na adresu drazen.horvat@hok.hr ili hok@hok.hr.

Iskoristite ovu prigodu i sudjelujte na poslovnim razgovorima uz logističku podršku Hrvatske obrtničke komore. Nakon održanih razgovora, imate mogućnost besplatno obići 55. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju, najveću sajamsku priredbu u Republici Sloveniji!

Pročitajte više » | Napisano 29.06.2023.

Poziv na brifing o kibernetičkoj sigurnosti

Poziv na brifing o kibernetičkoj sigurnosti

Datum događanja: 30.06.2023.
Lokacija: Putem Teams aplikacije
Pozivamo vas na jednosatni brifing o kibernetičkoj sigurnosti u organizaciji Span Centra kibernetičke sigurnosti, koji će se održati u petak 30. lipnja, s početkom u 10:00 sati putem Teams aplikacije.

Brifing će vam pružiti poslovnu perspektivu o razvoju kibernetičkih prijetnji organizacijama, povezanim rizicima te načinima njihovog adresiranja. Također će se naglasiti važna uloga svakog zaposlenika u zaštiti organizacije.

Teme koje će se obraditi:

što je kibernetička poslovna prijetnja i koji su mogući poslovni/financijski efekti napada kibernetičkih kriminalaca, odnosno zašto se kibernetički kriminal ne smije ignorirati,
što su ciljevi kibernetičkih kriminalaca,
koje su najčešće prijetnje i vektori napada,
koje su najveće ranjivosti poslovnih subjekata,
kako se možemo/moramo zaštititi, i koje korake možemo/moramo poduzimati kako bismo se zaštitili i obranili od kibernetičkih prijetnji.
Prijaviti se možete putem e-maila publicrelations@hok.hr i/ili na broj: 01/48 06 623 (Amon Remenar) nakon čega ćete dobiti poveznicu za pristup.

Ako imate dodatnih pitanja ili ste zainteresirani za sudjelovanje, slobodno nam se javite.

Radujemo se vašem sudjelovanju.

Pročitajte više » | Napisano 28.06.2023.

Grad Zagreb - Javni poziv za dodjelu potpora za organiziranje događanja od gospodarskog značaja te Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti

Grad Zagreb - Javni poziv za dodjelu potpora za organiziranje događanja od gospodarskog značaja te Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti

Na internet stranici Grada Zagreba objavljen je Javni poziv za dodjelu potpora za organiziranje događanja od gospodarskog značaja na području Grada Zagreba, kao i Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti.

Javni poziv za dodjelu potpora za organiziranje događanja od gospodarskog značaja na području Grada Zagreba

Predmet ovog javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2019. – 2023.

Potpore za organiziranje događanja koja se održavaju na području Grada Zagreba, a doprinose ukupnom gospodarskom razvoju i odnose se na događanja iz područja:

promocija i razvoj poduzetništva i obrta te investicijskog potencijala u Gradu Zagrebu.
Pod događanjima iz ovog područja, smatraju se manifestacije, znanstveno-stručni skupovi, seminari, radionice, sajmovi te ostala promotivna i edukativna događanja s tematskim fokusom koji je relevantan za poslovanje obrtnika i poduzetnika.
obogaćivanje i unaprjeđenje turističke ponude u Gradu Zagrebu.
Pod događanjima iz ovog područja, smatraju se glazbeni festivali, sportska, kulturna, filmska, adventska, poslovna i eno-gastro događanja, turistički sajmovi i konferencije s tematskim fokusom koji je relevantan za razvoj turizma.
Potpore koje se odobravaju i dodjeljuju na temelju ovog javnog poziva smatraju se potporama male vrijednosti.

Javni poziv otvoren je danom objave na mrežnim stranicama Grada Zagreba, a prijave se podnose zaključno s danom 19. srpnja 2023.

Korisnici potpora mogu biti:

mikro, mala i srednja trgovačka društva,
zadruge,
obrti.
Korisnici potpora moraju:

imati sjedište na području Grada Zagreba,
biti registrirani za obavljanje djelatnosti organiziranja događanja,
biti organizatori ili suorganizatori događanja za koje se traži potpora.
Više o namjeni korištenja potpora, kao i prihvatljivim troškovima te postupku odobravanja i utvrđivanja iznosa potpore pročitajte u cjelovitom tekstu Javnog poziva, a koji se nalazi u privitku.

Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti

Predmet ovog Javnog natječaja je dodjela bespovratnih sredstava Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2019. – 2023.

Korisnici potpora mogu biti:

obrti,
djelatnosti slobodnih zanimanja,
mikro, mala i srednja trgovačka društva u vlasništvu fizičkih osoba upisanih u evidenciju o pravnim osobama i radnicima koji obavljaju vezane obrte.
Korisnici potpora moraju imati sjedište na području grada Zagreba, obavljati djelatnost za koju traže potporu na području grada Zagreba, obavljati tradicijsku, deficitarnu ili proizvodnu obrtničku djelatnost sa popisa navedenog u točki III. ovog Javnog natječaja, u poslovnom subjektu imati najmanje jednog (1) zaposlenog u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik) najmanje tri mjeseca prije raspisivanja natječaja.

Ako se radi o novoupisanom obrtu isti mora imati upisan početak obavljanja obrta i imati najmanje jednog (1) zaposlenog u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik).

Korisnici potpora moraju imati najmanje jednog (1) zaposlenog u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik) godinu dana od dana sklapanja ugovora.

Više o popisu djelatnosti, namjeni korištenja, prihvatljivim troškovima potpora, kriterijima za dodjelu potpora, visini potpore te postupku odobravanja i dodjele potpora, pročitajte u cjelovitom tekstu Javnog poziva, a koji se nalazi u privitku.

Zahtjevi za dodjelu potpora rješavaju se prema redoslijedu zaprimanja i do iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu Grada Zagreba za 2023.

Nepotpuni, nepravovremeni, zahtjevi koji ne ispunjavaju uvjete i kriterije navedene u natječaju i oni koji nisu povezani s prihvatljivim namjenama iz točke IV. ovog Javnog natječaja neće biti uvršteni na liste za dodjelu potpora.Preuzimanja
Naziv datoteke Veličina
Javni poziv_manifestacije_2023_za objavu_19.06.2023_.docx 55.77 KB
N A T J E Č A J - 2023_za objavu.doc 274.5 KB

Pročitajte više » | Napisano 26.06.2023.

Mreža mentora - još se uvijek stignete prijaviti

Mreža mentora - još se uvijek stignete prijaviti

Poziv Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) na uključivanje u mrežu mentora izazvao je velik interes pa je tako trenutno sačinjava 227 mentora iz različitih područja djelatnosti i poslovne stručnosti. U poduzetničkim potpornim institucijama koje sačinjavaju Mrežu BOND raspoloživo je još slobodnih mjesta za uključenje u testiranje mreže mentora te stoga pozivamo zainteresirane kandidate neka se na vrijeme prijave i osiguraju svoje mjesto u testiranju prve mreže ovakve vrste koja povezuje stručnjake raznih profila na razini cijele Republike Hrvatske, a koji će biti na raspolaganju kao mentori poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja. Popis poduzetničkih potpornih institucija u kojima su raspoloživa mjesta možete preuzeti ovdje.

Istovremeno, bilježimo interes poduzetnika za mentorske usluge na razini cijele Hrvatske pa su onima koji su iskazali potrebu za mentorstvo, mentori već dodijeljeni i u procesu su suradnje koja im je potrebna za pokretanje i razvoj poslovanja.

Tko se može prijaviti?

Korisnici koji će sudjelovati u procesu testiranja mentorskih usluga mogu biti pravne osobe definirane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Republike Hrvatske ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Područje mentoriranja i vrste mentorskih usluga

Mentorska mreža sastoji se od mentora savjetnika i mentora za razvoj poslovanja, okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti.

Mentori će usluge mentoriranja poduzetnika pružati kroz mrežu poduzetničkih potpornih institucija (PPI), koje su članice Mreže BOND. Riječ je o razvojnim agencijama, poduzetničkim centrima ili akceleratorima, poslovnim inkubatorima, tehnološkim parkovima, centrima kompetencija.

Kako se poduzetnici mogu prijaviti?

Pozivamo potencijalne poduzetnike, poduzetnike početnike kao i poduzetnike u fazi rasta i razvoja da se prijave za uslugu mentorstva putem prijavnog obrasca (na dnu stranice) poduzetničkoj potpornoj instituciji (PPI-ju) na području svoje županije koja sudjeluje u mentorskom procesu kao dio mentorskog tima. Ova je usluga za poduzetnike besplatna.

Više informacija o mreži mentora pronađite na poveznici.


Preuzimanja
Naziv datoteke Veličina
Prijavni-obrazac-za-poduzetnike.doc 79 KB

Pročitajte više » | Napisano 26.06.2023.

Održan je drugi sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme

Održan je drugi sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme


U Zagrebu je održan drugi u nizu sastanaka Nacionalne kvalifikacijske platforme, koji je ovaj put okupio dionike iz građevinske industrije sa svrhom utvrđivanja relevantnih problema u građevinskom sektoru koji se javljaju kao posljedica nedostatka kvalificirane radne snage.

Nakon osvrta na zaključke s prvog sastanka, Marko Turković iz Hrvatske obrtničke komore okupljenima je predstavio nacrt analize trenutačnog stanja vezane uz građevinske radnike u energetskoj učinkovitosti na kojem projektni partneri aktivno rade proteklih mjeseci.

Sudionici su kroz grupni rad raspravljali o aktualnim situacijama u građevinskom sektoru koje su direktan rezultat nedostatka kvalificiranih radnika, kao i potencijalnim rješenjima za nastalu problematiku. Rasprave su rezultirale kvalitetnim zaključcima koji će doprinijeti efikasnijoj provedbi projektnih aktivnosti.

Podsjećamo da se sastanci održavaju svaka 2 mjeseca do kraja trajanja projekta u travnju 2024. godine te okupljaju dionike iz sektora građevinarstva, energetike i obrazovanja koje ovim putem pozivamo na sudjelovanje u budućim sastancima Nacionalne kvalifikacijske platforme kako bismo kontinuirano unaprjeđivali saznanja koja će dati pozitivne rezultate projekta!

Pročitajte više » | Napisano 21.06.2023.