Izdvojene novosti


Obrtnici MOGU isplatiti Nagradu od 5.000,00 kn

Obrtnici MOGU isplatiti Nagradu od 5.000,00 kn

Nastavno na traženje Hrvatske obrtničke komore, Porezna uprava izvijestila: Nagrada koju poslodavac može isplatiti radniku, za sebe osobno mogu isplatiti i obrtnici!

Na internetskoj stranici Porezne uprave, danas je objavljena Obavijest o neoporezivoj isplati nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja radnika

Pročitajte više » | Napisano 13.12.2018.

Zaključci 31.kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

Zaključci 31.kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

Ugostitelji i turistički djelatnici su tijekom dva dana druženja razmijenili iskustva i definirali probleme, ali i prijedloge za boljitak poslovanja te ih oblikovali u Zaključke koji će biti upućeni nadležnim institucijama.
U Šibeniku je od 25. do 27. studenoga 2018. godine održan 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Nakon izlaganja vodstva Ceha o aktivnostima u proteklih godinu dana i predsjednika cehova županijskih područnih komora o aktualnoj problematici struke te nakon izlaganja predstavnika resornih ministarstva i nadležnih institucija i rasprave, izdvojeni su glavni problemi ugostiteljskog i turističkog sektora i predložena moguća poboljšanja poslovanja. Na kraju, usvojeni su sljedeći:

Pročitajte više » | Napisano 07.12.2018.

Zaključci 23. Susreta ribara

Zaključci 23. Susreta ribara

23. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore održan je 05. i 06. listopada 2018. godine u Rabu.

Pročitajte više » | Napisano 12.10.2018.

Najava 23. Susreta ribara HOK-a

Najava 23. Susreta ribara HOK-a

23. SUSRET RIBARA
HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE
Rab, 04 - 06. listopad 2018. godine
Hotel Valamar Padova, Rab

Pročitajte više » | Napisano 25.09.2018.

Okusi Mediteran! 01.06.-03.06.

Okusi Mediteran! 01.06.-03.06.

Festival Taste the Mediterranean koji će se u suradnji s gradom Hvarom i TZ Hvar, u sklopu 150. obljetnice organiziranog turizma, održati od 1. do 3. lipnja u Hvaru, jedinstvena je gastronomska međunarodna manifestacija, koja ima za cilj promicanje mediteranske prehrane, kulture, tradicije, proizvoda i mediteranskog načina života. Ujedno promovira Hrvatsku, Splitsko-dalmatinsku županiju, te posebno Hvar kao poželjnu wine&gourmet mediteransku destinaciju.Prvi je festival organiziran 2014. godine, nakon uvrštenja hrvatske mediteranske prehrane na UNESCO-v popis svjetske nematerijalne kulturne baštine. A upravo je otok Hvar, zajedno s otokom Bračom, zaslužan za to iznimno priznanje. Festival se od samog početka održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.
U obnovljenom Arsenalu održat će se kulinarske prezentacije vrhunskih hrvatskih i stranih chefova, degustacije lokalnih proizvoda, radionice, a na hvarskoj Pjaci mala mediteranska tržnica, na kojoj će proizvođači moći predstaviti i prodavati svoje proizvode.
U samo 4 godine Festival Taste the Mediterranean postao je nezaobilazno mjesto okupljanja hrvatskih i međunarodnih stručnjaka za mediteransku prehranu, domaćih i međunarodnih chefova okrunjenih svjetskim kulinarskim odličjima (Michelinove zvjezdice, Gault&Millau kape i sl.), nutricionista, novinara, te zaljubljenika u mediteransku hranu.

Pročitajte više » | Napisano 30.05.2018.