Održana 1. konstituirajuća online sjednica Odbora za strukovnu izobrazbu Hrvatske obrtničke komore

Dana 2. ožujka 2023. godine održana je 1. konstituirajuća online sjednica Odbora za strukovnu izobrazbu HOK-a u mandatnom razdoblju od 2022. do 2026. godine.

Na sjednici su članovi odbora upoznati sa zadaćama i aktivnostima Hrvatske obrtničke komore u području strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Članovi odbora su dobili informacije o javnim ovlastima u području licenciranja obrta za provedbu naukovanja kao i naučničkim ispitima, a isto tako su im predstavljene promotivne aktivnosti koje HOK provodi kako bi potaknuo upise u obrtnička zanimanja. Nadalje, prezentirane su im javne ovlasti iz područja majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti kao i projekti financirani europskim sredstvima koje HOK provodi u području obrazovanja.

Također, članovima Odbora su predstavljeni program rada Odbora i Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala za 2023. godinu te im je predstavljeno Izvješće o radu za 2022. godinu.

Odbor je zaključio kako su predstavljene informacije i aktivnosti bile korisne za budući rad Odbora, a posebno je istaknuta platforma za pripremu majstorskih ispita te Vodič za poslodavce. Zaključak Odbora je da je potrebno daljnje unaprjeđivati kvalitetu provedbe majstorskih ispita, posebno u području ocjenjivanja i izrade ocjenjivačkih lista, a isto tako je naglašeno da je potrebno pratiti aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u vezi objave natječaja za sufinanciranje mentora koji uzimaju naučnike kao i za sufinanciranje nagrada naučnicima.

« Povratak na novosti | Napisano 07.03.2023.