Zagrebačka banka donira obrtnike

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka raspisat će javni natječaj za dodjelu Donacije godine 2012. u kojem mogu sudjelovati obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Donacija godine 2012. dodijelit će se obrtnicima registriranim na području Republike Hrvatske, za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, zatim prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća. Naglasak se stavlja na spajanje tradicionalnog i suvremenog. Vrednovat će se svi proizvodi koji udovolje kriterijima navedenim u natječaju, dok se prednost daje novim proizvodima, koji do sada nisu bili predstavljeni tržištu.

- ''Dom i prostor'' - oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera (materijali: drvo, keramika, staklo, kamen, metal, pletena galanterija, papir, vosak i ostali).

- ''Odjeća, obuća i nakit'' (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali).

- ''Poslovna oprema i darovi'' (raznovrsni materijali)

Prehrambeni proizvodi su isključeni i kao takvi neće se uzimati u obzir.

Sve zaprimljene projektne prijedloge procijenit će natječajna komisija te odabrati ukupno deset najkvalitetnijih projekata. Članovi komisije su stručnjaci iz odgovarajućih institucija. Glavni kriteriji za procjenu projektnog prijedloga bit će :

- utemeljenost u obrtničkoj tradiciji

- originalnost i inventivnost

- cjelovita kvaliteta proizvoda (uključujući i tehnološku dimenziju)

- umjetničko oblikovanje proizvoda
- dizajn: funkcionalnost i estetika
- poslovni plan (opis proizvoda, način proizvodnje, ciljano tržište, plan prodaje/distribucije, tržišna vrijednost proizvoda, svrha/namjena trošenja donacije)

Rok za podnošenje prijave je do 25. svibnja 2012. (prihvaćat će se datum poštanskog pečata). Natječaj je objavljen na web stranici Zagrebačke banke, gdje možete pronaći i potrebne obrasce:
http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect/zaba_hr/ZabaPublic/drustvena_odgovornost/Donacije/

« Povratak na novosti | Napisano 16.04.2012.