Izdvojene novosti


Potpora za nadoknadu gubitka prihoda za svinje većih završnih težina

Potpora za nadoknadu gubitka prihoda za svinje većih završnih težina

Temeljem Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge (Narodne novine, br. 21/24), otvoreno je podnošenje Zahtjeva za potporu za svinje većih završnih težina otpremljene na klanje iz objekata u zoni ograničenja u razdoblju od 1. siječnja 2024. do 31. siječnja 2024. godine.

Zahtjev za potporu će biti moguće predati od 26. 2. 2024. do 8. 3. 2024. godine.

Detalje o potpori možete pronaći ovdje.

Foto: freepik.com

Pročitajte više » | Napisano 29.02.2024.

Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu

Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu "stipendije"

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu „STIPENDIJE“.

Poziv je otvoren do 2. 11. 2024. godine ili do iskorištenja sredstava.

Osnovni cilj: Jačanje kompetencija ljudskih resursa u ugostiteljstvu i turizmu poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata u turizmu.

Specifični ciljevi:

Motiviranje mladih za rad u ugostiteljstvu i turizmu kroz podizanje standarda obrazovanja:

stipendiranjem tijekom obrazovanja
podizanjem kvalitete stručne prakse
zapošljavanjem nakon završenog obrazovanja
Prihvatljivi prijavitelji:

Pravne i fizičke (obrti) osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, hosteli iz skupine ostali ugostiteljski objekti ili turističke agencije.

Ukupni iznos stipendije iznosi 266 € po učeniku/studentu mjesečno.

Ministarstvo osigurava 186 €, a poslodavac 80 €.

Ministarstvo objavljuje Javni natječaj na mrežnoj stranici Ministarstva (poveznica).

Prijave se podnose isključivo putem portala eTurizam: https://eturizam.gov.hr/.

Prijavu može ispuniti samo osoba koja ima ovlaštenja za zastupanje Poslodavca u sustavu eGrađani, za TuRiznica-u (FINA servis e-ovlaštenja):

popunjavanjem online obrasca prijave i učitavanjem svih propisanih/obveznih obrazaca i propisane dokumentacije.
prijave koje nisu podnesene na propisani način putem elektroničke usluge TuRiznica neće biti uzete u daljnje razmatranje.
Prijavitelj u elektroničkoj usluzi TuRiznica može spremati te nadopunjavati prijavni obrazac i dokumentaciju.

Jednom kad je prijava predana klikom na „Pošalji“ smatra se konačnom te ne postoji mogućnost naknadne dopune obrasca prijave i natječajne dokumentacije.

Uvjete javnog poziva, dinamiku isplate planiranih sredstava, razdoblja stipendiranja, obveze i prava poslodavaca, stipendista te preostale odredbe Javnog poziva – možete pronaći u Uputama za prijavitelje.

Sva eventualna pitanja mogu se uputiti elektroničkim putem na e-mail adresu: stipendije@mints.hr.

Foto: freepik.com


Preuzimanja
Naziv datoteke Veličina
240226_jp_stipendije.pdf 414.59 KB
240226_obrazac-KS.xlsx 23.75 KB
240226_upute_stipendije.pdf 518.64 KB

Pročitajte više » | Napisano 29.02.2024.

Produljen rok za prijavu na Državno prvenstvo frizera i kozmetičara do 29. veljače

Produljen rok za prijavu na Državno prvenstvo frizera i kozmetičara do 29. veljače

Produžili smo rok za prijavu na Državno prvenstvo frizera i kozmetičara do 29. veljače 2024. Ako do sada niste imali priliku prijaviti se, sada je pravi trenutak.

Natjecanje će se održati u sklopu višednevnog događanja "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a" na Zagrebačkom Velesajmu od 8. do 10. ožujka.

Pozivamo vas da se prijavite, pokažete svoje vještine i kreativnost te osvojite vrijedne nagrade Martimexa, TopStila i Orbica.

Prijave možete dostaviti putem e-maila cehovi@hok.hr, a dodatne informacije potražite ovdje.

Popis natjecateljskih kategorija potražite na dnu ove stranice.


Preuzimanja
Naziv datoteke Veličina
Popis natjecateljskih kategorija_Majstori ljepote.pdf 458.21 KB

Pročitajte više » | Napisano 27.02.2024.

   Novosti  Objavljen program 4. Susreta graditelja u Sisku Objavljen program 4. Susreta graditelja u Sisku

Novosti Objavljen program 4. Susreta graditelja u Sisku Objavljen program 4. Susreta graditelja u Sisku

Pozivamo vas na 4. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore koji će se održati 1. i 2. ožujka 2024. u Hotelu Panonija u Sisku.

U sklopu programa predviđena su stručna predavanja o novim trendovima u graditeljstvu i kretanjima radne snage, poreznom tretmanu graditeljstva na razini EU-a i slično, kao i panel rasprave s ključnim dionicima u sektoru na teme od središnjeg značaja za ovu granu gospodarstva.

Također, bit će održana svečana dodjela priznanja obrtnicima građevinarima koji su se posebno istaknuli svojim radom u struci i komorskom sustavu.

Domaćin ovogodišnjeg Susreta je Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije, pokrovitelj je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Generalni sponzor susreta je Sika Croatia d.o.o., dok su sponzori Mapei Croatia d.o.o., Samoborka, Wienerberger Hrvatska, Baumit, Teknoxgroup Hrvatska, BIT promet i Milwaukee.

Program Susreta možete pronaći na dnu ove stranice.

Susret graditelja
Preuzimanja
Naziv datoteke Veličina
Program 4. Susreta graditelja 2024._0.pdf 534.97 KB

Pročitajte više » | Napisano 27.02.2024.

Javni poziv - KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

Javni poziv - KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata koji će doprinijeti podizanju KONKURENTNOSTI TURISTIČKOG GOSPODARSTVA kroz zelenu i digitalnu tranziciju u turizmu u ukupnoj vrijednosti od 3.404.340 EUR.

Program u središte pozornosti stavlja zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru turizma, razvoju održivih turističkih proizvoda, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju prihvatljivih za okoliš, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga, kružno gospodarstvo te povećanje energetske učinkovitosti.

Kroz mjeru A podupiru se ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa postojećih hotela (Hotel, Hotel baština (heritage), Difuznih hotel, Aparthotel, Turističko naselje, Turistički apartmani, Pansion, Lječilišne vrste hotela, Integralni hotel).

Mjera B odnosi se na postojeće i nove kampove (Kamp ili Kamp odmorište) na području NUTS 2 regije: Panonske ili Sjeverne Hrvatske, a podupiru se ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju, te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa.

Mjera C odnosi se na ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa postojećih ugostiteljskih objekata s cjelogodišnjim poslovanjem koji imaju važeće rješenje iz skupine „RESTORANI“, i to: Restoran, Gostionica, Bistro ili Slastičarnica, dok se kroz mjeru D podupiru ulaganja OPG-a - obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i PG-a - poljoprivrednika u nova vinotočja ili kušaonice, te digitalizaciju i e-punionice za OPG-e ili PG-e koje ima rješenje za ugostiteljske usluge.

Mjera E odnosi se na ulaganja u postojeće plovne objekte za izlete koji su registrirani sukladno Pravilniku o vrstama plovnih objekata nautičkog turizma te ulaganja u plovila namijenjena iznajmljivanju s ili bez posade i pružanju usluge smještaja gostiju na plovilu (charter plovila).

Prijave se podnose isključivo online putem sustava eGrađani, na portalu eTurizam (TuRiznica): https://eturizam.gov.hr/

Sva pitanja vezana uz javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkom poštom, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: potpore-ktg@mints.hr

Prilikom slanja upita u polje Predmet/Subject napisati mjeru za koju se traže informacije (Mjera A, B, C, D ili E). Posljednji dan za slanje upita je 13. ožujka 2024. godine.

Javni poziv otvoren je do 15. ožujka 2024. godine, a više informacija možete pronaći na poveznici Javni pozivi i natječaji/Turizam.

Na dnu ove stranice pronađite:

Javni poziv
Program KTG
Upute za prijavitelje
Foto: Ministarstvo turizma i sporta


Preuzimanja
Naziv datoteke Veličina
1_240223_javni-poziv poziv.pdf 68.25 KB
2_240223_programKTG.pdf 1.02 MB
3_240219_Upute_prijav.pdf 2.39 MB

Pročitajte više » | Napisano 27.02.2024.