Izdvojene novosti


BAL OBRTNIKA OBRTNIČKE KOMORE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

BAL OBRTNIKA OBRTNIČKE KOMORE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Obrtnička komora splitsko-dalmatinske županije organizira Bal obrtnika koji će se održati 14.04.2018. s početkom u 20:00 sati u hotelu Atrium u Splitu.

Pročitajte više » | Napisano 27.03.2018.

11. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE

11. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE

Hrvatska obrtnička komora ove godine organizira 11. Obrtničke sportske igre (OSI), koje će se održati od 10. do 13. svibnja 2018. godine u Malom Lošinju (hotel Vespera), u suradnji s agencijom Dubrovnik Sun iz Dubrovnika.

Pročitajte više » | Napisano 27.03.2018.

PREZENTACIJA HZZZ U SPLITU

PREZENTACIJA HZZZ U SPLITU

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područni ured Split će održati dana 26. 06. 2017. godine (ponedjeljak) s početkom u 11,00 sati, u prostorijama Obrtničke komore-Split, R. Boškovića 28., Split prezentaciju Mjera sufinanciranja zapošljavanja za 2017. godinu.

Pročitajte više » | Napisano 21.06.2017.

Besplatna radionica \\

Besplatna radionica \\

Želite naučiti kako povoljno oglašavati vaše turističke kapacitete?
Kako to učiniti putem googlea i facebooka?
Prijavite se na interaktivnu BESPLATNU radionicu
„Digitalni marketing i turizam“!
koja će se održati u Hvaru 9. svibnja 2017. u Gradskoj vijećnici (Loggia) (Trg Sv. Stjepana) u sklopu Poslovnog uzleta grada Hvara.  
Osim radionice, na Poslovnom uzletu će se održati i panel diskusija pod nazivom „STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA“
Poslovni dnevnik već četvrtu godinu zaredom organizira Poslovni uzlet diljem Hrvatske s ciljem pružanja besplatnih znanja i vještina našim poduzetnicima, obrtnicima i svim zainteresiranim građanima koji žele usvojiti nova znanja i unaprijediti svoje poslovanje.  
Iako su edukacije besplatne, broj mjesta je ograničen stoga Vas ljubazno molimo da svoje mjesto osigurate što prije možete se prijaviti na broj telefona 01 6326 030 i na  
e-mail poslovni-uzlet@poslovni.hr . 

PROGRAM
9:30-10:00 REGISTRACIJA SUDIONIKA
10:00-10:10 OTVORENJE Pozdravni govori: Vladimir Nišević glavni urednik Poslovnog dnevnika Rino Budrović gradonačelnik Hvara 10:10-11:10 PANEL DISKUSIJA STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA NA OTOKU Panelisti: gradonačelnik Hvara, Ministarstvo turizma, TZ Hvar, predstavnik malih iznajmljivača, predstavnik hotela
11:10-11:30 Pauza
11:30-14:00 RADIONICA DIGITALNI MARKETING I TURIZAM - NAUČITE KAKO POVOLJNO OGLAŠAVATI VAŠE TURISTIČKE KAPACITETE NA GOOGLEU I FACEBOOKU Predavač: Niki Dešković, Internet partner
POSLOVNI UZLET GRADA HVARA 9. svibnja 2017. Gradska vijećnica (Loggia), Trg Sv. Stjepana

Pročitajte više » | Napisano 02.05.2017.

Podsjetnik - „Paušalisti“ od 1. srpnja izdaju račune putem naplatnih uređaja

Podsjetnik - „Paušalisti“ od 1. srpnja izdaju račune putem naplatnih uređaja

Novi Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom koji je stupio na snagu početkom 2017. godine donio je nekoliko novina od kojih su najznačajnije:

- Ukida se status malog obveznika fiskalizacije, te se propisuje obveza fiskalizacije izdavanja računa putem naplatnih uređaja za sve obveznike fiskalizacije neovisno o tome jesu li paušalisti ili ne. Zbog potrebe da se paušalisti prilagode novom načinu izdavanja računa, a i zbog troškova nabave elektroničkih naplatnih uređaja, paušalistima se omogućava razdoblje prilagodbe te trebaju od 1. srpnja 2017. godine izdavati račune putem elektroničkog naplatnog uređaja. Iznimno, uvezanom knjigomračuna može se ko­ristiti samo u slučaju kvara naplatnog uređaja ili ako nije moguće uspostaviti vezu za razmjenu podataka s Poreznom upravom. Do tog roka svi novi korisnici elektroničkih naplatnih uređaja za potrebe fiskalizacije trebat će od Financijske agencije nabaviti aplikativni certifikat za elektroničko potpisivanje elemenata računa i za identifikaciju prilikom elektroničke razmjene podataka s Poreznom upravom.

- Uvodi se obveza korištenja programskog rješenja koje će onemogućiti postupke kojima se izbjegava postupak fiskalizacije izdavanja računa odnosno kojima se onemogućava postupanje koje je u suprotnosti sa zakonskim propisima.

- Propisuje se novi način dostavljanja podataka u sustav fiskalizacije. Naime, i trenutni obveznici fiskalizacije moraju do 31.07.2017. dostaviti nove podatke o poslovnom prostoru koji su propisani člankom 19. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, na propisanom obrascu.

Pročitajte više » | Napisano 11.04.2017.