Izdvojene novosti


Ublažene epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio četiri nove Odluke

Ublažene epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio četiri nove Odluke

Stožer civilne zaštite RH donio je 4 nove odluke. Nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 3. lipnja 2021.

1. Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Nove mjere:

radno vrijeme pekarnica i ugostiteljskih objekata produženo je do 24,00 sata
zabrana prodaje alkoholnih pića od 24,00 do 6,00 sati
2. Odluku o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

3. Odluku o izmjenama Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19

4. Odluku o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima

Odluke je moguće preuzeti i ispod ove objave.
https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/ublazene-epidemioloske-mjere-stozer-civilne-zastite-rh-donio-cetiri-nove-odluke

Pročitajte više » | Napisano 14.06.2021.

Promo akcija tvrtke Hennlich industrijska tehnika d.o.o u okviru projekta HOK Obrtnik plus

Promo akcija tvrtke Hennlich industrijska tehnika d.o.o u okviru projekta HOK Obrtnik plus

Hennlich industrijska tehnika d.o.o i HOK ostvaruju uspješnu suradnju u okviru projekta HOK Obrtnik plus.

Upravo na temelju dobre suradnje, tvrtka Hennlich industrijska tehnika d.o.o, uz dosadašnji redovni popust, nudi članovima HOK-a promotivnu ljetnu akciju za proizvode iz kategorije opreme za snimanje i detekciju odvodnih cijevi i kanalizacije.

Uz redovni popust od 10% na sve proizvode iz programa kamera Forbest i mlaznica Roberto Bruna, u periodu od 15. lipnja do 15. rujna 2021., članovima HOK-a odobravaju i dodatnih 10% popusta.

KAMERE ZA DETEKCIJU I SNIMANJE ODVODNIH CIJEVI I KANALIZACIJE

Setove kamera njemačkog proizvođača Forbest slažete i kombinirate sami, prema Vašim željama i potrebama.

Kamere odliikuje:

- najnovija tehnologija

- visoka kvaliteta

- povoljna cijena

- brza isporuka

Sve funkcije, opcije i raspožive glave kamera za snimanje odvodnih cijevi i kanalizacije se razlikuju za svaku kameru pojedinačno. Svaka kamera odgovara specifičnom promjeru.

Pored fleksibilnosti koju nudimo pri slaganju setova kamera na raspolaganju Vam je i tehnička podrška.

Link: Kamere i uređaji za detekciju i snimanje odvodnih cijevi i kanalizacije (hennlich.hr)

MLAZNICE ZA VISOKOTLAČNE STROJEVE ZA ČIŠĆENJE ODVODNIH CIJEVI I KANALIZACIJE

Novi program u ponudi Hennlicha - Kanalizacijske mlaznice za odštopavanje i najtežih začepljenja

U asortimanu Hennlicha od sada možete pronaći i mlaznice za visokotlčane strojeve za čišćenje i odštopavanje začepljenja u cijevima. Mogu se koristiti i pri najtežim uvjetima rada.

Mlaznice španjolskog proizvođača Roberta Bruna krasi inovativnost, široka primjena i visoka kvaliteta.

Primjena za mlaznice je širokog spektra:

- pri čišćenju kanalizacijskih cijevi i odvoda

- pri uklanjanje pijeska i kamenja iz nedostupnih dijelova cjevovoda

- pri odčepljivanju cijevi od korijenja i ostalih tvrdih ostataka

- pri odčepljivanju cijevi od vlažnih maramica i ostalog higijenskog otpada

- i još puno više

Za proizvode programa Rioned zadržavamo samo dosadašnji popust od 10%, a za usluge servisa 25% popusta.

Link: Mlaznice (hennlich.hr)

STROJEVI ZA ČIŠĆENJE I ODŠTOPAVANJE CIJEVI TE DODATNA OPREMA U PONUDI HENNLICHA

Širok asortiman strojeva za čišćenje i odštopavanje cijevi, kamera za detekciju začepljenja kao i dodatne opreme s područja čišćenja odvodnih cijevi i kanalizacije. Program je u potpunosti prilagođen potrebama tržišta, a strojevi su jednostavni za rukovanje. Partner i proizvođač, nizozemska tvrtka Rioned, koja je ujedno i svjetski lider u proizvodnji ovog programa, certificirana je po standardu kvalitete ISO 9001: 2008.

Visoka pouzdanost i kvaliteta proizvoda dokazana je i pri radu u ekstremnim uvjetima.

Ponuda asortimana uključuje:

- Spiralne strojeve za čišćenje odvodnih cijevi
- Visokotlačne strojeve za čišćenje odvodnih cijevi i kanalizacije
- Kombinirane strojeve za odštopavanje i usisavanje

U Hennlichu nude i usluge servisa visokotlačnih & spiralnih strojeva za čišćenje odvodnih cijevi i kanalizacije.

Link: Oprema za čišćenje odvodnih cijevi i kanalizacije (hennlich.hr)

Strojevi i oprema za čišćenje odvodnih cijevi i kanalizacije Rioned - 10% popusta

- Kontakt: g. Matija Herceg, tel.: 01/6460-652, e-mail: matija.herceg@hennlich.hr

Servis svih vrsta pumpi za vodu kao i visokotlačnih i spiralnih strojeva za čišćenje odvodnih cijevi i kanalizacije - 25% popusta

- Kontakt: g. Ivan Žunec, tel.: 01/6460-652, e-mail: ivan.zunec@hennlich.hr

Više o partneru: https://www.hok.hr/pogodnosti/hok-obrtnik-plus/partneri/hennlich-industrijska-tehnika-doo

Pročitajte više » | Napisano 10.06.2021.

Nova mjera očuvanja radnih mjesta za lipanj 2021.

Nova mjera očuvanja radnih mjesta za lipanj 2021.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na jučerašnjoj je sjednici donijelo odluku o donošenju nove mjere - Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za lipanj 2021.

Svi poslodavci koji su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO - a do 31. siječnja 2021. godine mogu koristiti mjeru lipanj i to za radnike zaposlene najkasnije do 31. svibnja 2021. godine. Zahtjevi za potporu za lipanj zaprimat će se od 24. lipnja 2021. godine do zaključno 23. srpnja 2021. godine.

Kako bi ostvarili potporu poslodavci će trebati dokazati da su u razdoblju od 01. travnja 2020. godine do 30. rujna 2020. godine imali pad prihoda/primitaka u odnosu na isto razdoblje 2019. godine i to temeljem predaje PDV obrasca za spomenute mjesece.Alternativno će trebati dokazati da su u lipnju 2021. godine imali pad prihoda/primitaka u odnosu na lipanj 2019. godine i to temeljem predaje PDV obrasca za lipanj 2021. godine i lipanj 2019. godine Poreznoj upravi. PDV-a u usporedivim razdobljima dokazuju pad prihoda/primitaka na temelju tablice pada prihoda/primitaka.Iznimno, poslodavci koji su osnovani prije 1. travnja 2019. godine, a nisu odmah započeli s poslovanjem u smislu ostvarivanja prihoda te iz tog razloga nemaju podatke za usporedbu po ovim kriterijima, trebat će dokazati da su u mjesecu za koji traže potporu imali pad prihoda/primitaka u odnosu na prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja. Kao dokaz poslodavci su dužni dostaviti prvi izdani račun.

Poslodavci osnovani nakon 1. travnja 2019. godine trebat će dokazati pad prihoda/primitaka u mjesecu za koji traže potporu u odnosu na rujan 2019. godine temeljem predaje tablice pada, a u slučaju da su osnovani nakon 1. listopada 2020. godine trebat će dokazati pad prihoda/primitaka u mjesecu za koji traže potporu u odnosu na siječanj 2021.godine.

Poslodavci osnovani nakon 1. veljače 2020. godine trebat će dokazati pad prihoda/primitaka u mjesecu za koji traže potporu u odnosu na rujan 2020. godine ili prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja. Iznimno, poslodavci koji su osnovani nakon 1. travnja 2019. godine, a nisu odmah započeli s poslovanjem u smislu ostvarivanja prihoda te iz tog razloga nemaju podatke za usporedbu po ovim kriterijima, trebat će dokazati da su u mjesecu za koji traže potporu imali pad prihoda/primitaka u odnosu na prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja. Kao dokaz poslodavci su dužni dostaviti prvi izdani račun.

Tromjesečni obveznici PDV-a trebat će dokazati pad prihoda/primitaka kumulativno za drugo i treće tromjesečje 2020. godine ili četvrto tromjesečje 2020. godine ili prvo tromjesečje 2021. godine, u odnosu na isto razdoblje 2019. godine i to temeljem predaje PDV obrasca za spomenute mjesece.
Iznimno, tromjesečni obveznici PDV-a koji su osnovani u četvrtom tromjesečju 2019. godine i kasnije te iz tog razloga nemaju podatke za usporedbu po ni jednom od navedenih kriterija trebat će dokazati pad prihoda/primitaka za prvo tromjesečje 2021. godine u odnosu na četvrto tromjesečje 2020. godine.
Poduzetnici koji nisu u sustavu PDV-a ili nisu u sustavu PDV-a u usporedivim razdobljima, trebat će dokazati pad prihoda/primitaka na temelju tablice pada prihoda/primitaka.

Porezna uprava će temeljem dostavljenog PDV obrasca, a na zahtjev Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dostaviti podatak o stvarnom postotku pada prihoda/primitaka za promatrano razdoblje. Ukoliko je postotak pada prihoda/primitaka prihvatljiv uz zadovoljavanje ostalih uvjeta može se odobriti potpora.

Napominjemo kako će poslodavci koji žele ostvariti potporu za lipanj morati podnijeti novi zahtjev putem on-line aplikacije bez obzira jesu li već koristili potpore za očuvanje radnih mjesta u prethodnim razdobljima.

Detaljnije informacije možete pronaći na mjera-orm.hzz.hr.

Provedbeni dokument dostupan na: https://mjera-orm.hzz.hr/media/osrjorne/hzz-dokumentacija-provedba-mjere-lipanj-2021-orm26-31-05-21.pdf

Preuzeto sa: https://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/orm-nova-mjera-lipanj-2021.php

Pročitajte više » | Napisano 01.06.2021.

Sedma verzija Preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

Sedma verzija Preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

S obzirom na nove mjere koje je donio Stožer civilne zaštite RH, a koje su stupile na snagu danas, 28. svibnja 2021. godine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je sedmu verziju Preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija:

preporučuje se, ako postoji mogućnost, organiziranje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom
organizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr. Navedena obveza o dostavljanu obavijesti o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr primjenjuje se od 1.lipnja
plesni podij u funkciji prostora za ples posjetitelja nije dozvoljen
organizacija izvedbi, programa i manifestacija moguća je isključivo u prostorima koji mogu udovoljiti tehničkim i sigurnosnim uvjetima da se može poštovati propisana fizička udaljenost prilikom ulaska, izlaska te kretanja i boravka u prostoru
za potrebe vođenja evidencije preporuča se omogućavanje unosa podataka sudionika elektroničkim putem, u kojem slučaju će biti pravovaljano bez potpisa sudionika
Više informacija možete pronaći i u Preporuci na dnu stranice.
https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/sedma-verzija-preporuka-za-sprjecavanje-zaraze-covid-19-tijekom-odrzavanja-profesionalnih

Pročitajte više » | Napisano 31.05.2021.

Ublažavaju se epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio četiri nove Odluke

Ublažavaju se epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio četiri nove Odluke

Zbog povoljnije epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite RH donio četiri nove Odluke. Nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 15. lipnja 2021.

1. Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Nove mjere su:

• radno vrijeme pekarnica i ugostiteljskih objekata produženo je do 23,00 sata

• zabrana prodaje alkoholnih pića od 23,00 do 6,00 sati

• na okupljanjima može biti najviše 100 osoba

• na pogrebima nema ograničenja broja osoba, ali sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom

• uz stroge epidemiološke mjere, usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, a ne samo na terasama, dozvoljeno je svim restoranima, kao i slastičarnicama koje imaju minimalne tehničke uvjete za usluživanje hrane ili slastica

• dopušteno je održavanje svadbenih svečanosti do 120 uzvanika, uz obaveznu dostavu obavijesti o održavanju svadbene svečanosti u kojoj se navodi mjesto, vrijeme i okvirni broj osoba koje će biti prisutne nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite putem elektroničke pošte županijskih centara 112 popis koji je sadržan u Prilogu I. Također, organizator svadbe obvezan je voditi Popis prisutnih na svadbenoj svečanosti i dostaviti nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite u roku od 48 sati od početka svadbene svečanosti. Popis prisutnih, u Excel tablici, sadržan je u Prilogu II.

• radno vrijeme casina, automat-klubova i mjesta za klađenje može biti do 23 sata. Ukida se obustava rada plesnih škola, radionica i dječjih igraonica

• dopušta se održavanje sajmova na otvorenom uz obvezne maske

Prilog I. i Prilog II. sastavni su dio ove Odluke, a možete ih pronaći na dnu ove stranice.

2. Odluku o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

3. Odluku o izmjenama Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19

4. Odluku o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima

Odluke je moguće preuzeti i ispod ove objave.
https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/ublazavaju-se-epidemioloske-mjere-stozer-civilne-zastite-rh-donio-cetiri-nove-odlukePročitajte više » | Napisano 28.05.2021.