Izdvojene novosti


Natječaj za izradu portreta

Natječaj za izradu portreta

Hrvatska obrtnička komora raspisala je Natječaj za izradu portreta ulje na platnu, prema fotografiji.

Opis predmeta nabave

Portret
Ulje na platnu prema fotografiji
Dimenzije 80x70 cm
Ponude se mogu dostaviti do 19. svibnja 2023. godine osobno radnim danom od 8:00 do 16:00 sati ili poštom preporučeno i to najkasnije do naznačenog datuma na adresu:

Hrvatska obrtnička komora

Ilica 49/II, 10000 Zagreb

Sve detalje Natječaja možete pronaći na dnu ove stranice.

Pročitajte više » | Napisano 05.05.2023.

Pogodnosti za obrtnike u Pevexu - novom partneru projekta HOK Obrtnik plus

Pogodnosti za obrtnike u Pevexu - novom partneru projekta HOK Obrtnik plus

thumb
thumb
Hrvatska obrtnička komora i Pevex d.d. potpisali su Sporazum o suradnji u projektu HOK Obrtnik plus kojim se obrtnicama i obrtnicima osiguravaju posebni uvjeti nabave proizvoda iz prodajnog asortimana vodećeg trgovca neprehrambenim proizvodima.

Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i predsjednik Uprave Pevex d.d. Krešimir Bubalo.

Predsjednik HOK-a istaknuo je kako će pogodnosti koje se nude omogućiti obrtnicima povoljnije ulaganje u poslovanje, a time i povećanje konkurentnosti. „HOK kontinuirano prati i osluškuje potrebe svojeg članstva te tražimo partnere koji mogu kvalitetno pratiti njihove potrebe u svakodnevnom poslovanju. Iznimno nam je drago što kao strateškog partnera u program HOK Obrtnik plus uključujemo Pevex, vodećeg trgovca neprehrambenim proizvodima. Zajedničkim snagama olakšat ćemo poslovanje obrtnika i obrtnica“, poručio je Kratohvil.

„Pevex prepoznaje potrebe obrtnika diljem Hrvatske kojima želimo pomoći u poslovanju te daljnjem razvoju. Kao lider na domaćem tržištu i kompanija koja se može pohvaliti asortimanom od gotovo 70000 artikala, prvi smo izbor kada je riječ o proizvodima za gradnju, uređenje i opremanje, što će siguran sam, prepoznati hrvatski obrtnici. Osim same prodaje, posvećeni smo i postprodaji te edukacijama, što naši kupci pozdravljaju. Kontinuirano povećavamo broj zadovoljnih veleprodajnih kupaca kojima nastojimo pružiti najbolji omjer cijene i kvalitete. Obrtnici daju velik doprinos poduzetništvu u Hrvatskoj, a Pevex im postaje siguran i pouzdan partner s kojim će sigurno i lako moći i dalje uspješno ostvarivati svoje ciljeve. Želja nam je da budu konkurentni, a mi ćemo im u tome pomoći kako dostupnošću, tako i cijelim procesom nabave i distribucije proizvoda“, napomenuo je prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

HOK Obrtnik plus je program koji obaveznim i dobrovoljnim članovima Hrvatske obrtničke komore osigurava brojne pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se mogu ostvariti značajne uštede u poslovanju. U okviru programa pogodnosti, Komora nastavlja pregovarati s brojnim potencijalnim partnerima kako bi se proširio portfelj suradnji i članovima osiguralo povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje.

Pročitajte više » | Napisano 04.05.2023.

Otvoren 24. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Otvoren 24. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
thumb
Jučer je svečano otvoren 24. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru na kojem je sudjelovalo i izaslanstvo Hrvatske obrtničke komore, predsjednik Dalibor Kratohvil i potpredsjednik Joso Smolić.

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru jedna je od najvećih takvih manifestacija u BiH, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Izrael. Ova iznimno posjećena gospodarska manifestacija posljednjih dvadesetak godina predstavlja nezaobilazan događaj u svim kalendarima gospodarskih sajmova. U sklopu pet sajamskih dana izlagači predstavljaju svoje poslove, a održavaju se i stručni skupovi, okrugli stolovi i druga značajna događanja.

Mostarski sajam trajat će do 6. svibnja, a predstavit će se više od 700 izlagača iz 30 zemalja.

Štand Hrvatske obrtničke komore i hrvatskih obrtnika nalazi se u paviljonu 1, na samom ulazu u sajam, gdje je predstavljena ponuda 8 direktnih izlagača-obrtnika članova Komore. Uz centralni info-pult Komore za informiranje posjetitelja, organizirana je i prezentacija njihove ponude.

Pročitajte više » | Napisano 04.05.2023.

Održan početni sastanak partnera na Erasmus+ projektu Master 4.1. – Unaprjeđenje osiguranja kvalitete i promocije majstorskih ispita

Održan početni sastanak partnera na Erasmus+ projektu Master 4.1. – Unaprjeđenje osiguranja kvalitete i promocije majstorskih ispita

thumb
thumb
thumb
thumb
Majstorska zvanja predstavljaju vrhunac obrtničkog zanimanja i osiguravaju prepoznatljivost kvalitete obrtničkog rada kao i društvenu angažiranost majstora. Kako bi se unaprijedila kvaliteta majstorskih ispita i promovirala njihova važnost, Hrvatska obrtnička komora se uključila u Erasmus+ projekt Master 4.1. – Unaprjeđenje osiguranja kvalitete i promocije majstorskih ispita te će zajedno sa partnerima iz Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske raditi na unaprjeđenju provedbe majstorskih ispita te njihovoj popularizaciji putem promotivne kampanje.

U skladu s navedenim, od 26. do 27. travnja 2023. godine održan je početni sastanak partnera u Skopju, Sjeverna Makedonija na kojem su partneri imali priliku međusobno se upoznati i dogovoriti prve korake u provedbi projektnih aktivnosti.

Partneri su dogovorili način suradnje u vezi izrade Metodologije za izradu programa i kataloga majstorskih ispita na temelju koje će partneri iz Sjeverne Makedonije uz stručnu pomoć Hrvatske obrtničke komore izraditi nove programe i ispitne kataloge za majstorske ispite u odabranim zanimanjima. Također, raspravljalo se o mogućim načinima kako unaprijediti kvalitetu majstorskih ispita unaprjeđenjem ocjenjivanja ispita kao i izradom kodeksa ponašanja ispitnih komisija. Nadalje, partneri su razmatrali ideje kako osmisliti promotivnu kampanju za popularizaciju majstorskih ispita u partnerskim državama te na koji način provesti kampanju s najučinkovitijim dosegom među ciljnim skupinama.

Projektne aktivnosti će unaprijediti kvalitetu provedbe majstorskih ispita te će popularizirati majstorske ispite kao način stjecanja najviše razine kvalifikacije i napretka u obrtničkim zanimanjima. Nadalje, popularizacijom majstorskih ispita povećat će se broj kandidata koji polažu majstorski ispit što će imati izravan utjecaj na broj otvorenih obrta u lokalnim sredinama. Isto tako, jačanjem i promjenom svijesti o majstorskim ispitima kao vrijednim kvalifikacijama u obrtničkim zanimanjima razvit će se i svijest o važnosti majstorskih ispita za gospodarstvo i društvo u cjelini. Također, utjecaj projektnih aktivnosti će osigurati da društvo osvijesti važnost majstorskih ispita kao načina očuvanja obrtničke tradicije i vrijednosti obrtničkih zanimanja kao i temelja za poticanje inovacija i izvrsnosti u području obrtništva.

Uz Hrvatsku obrtničku komoru, partneri na projektu su Obrtnička komora Skopje kao koordinator projekta, Institut za komunikacijske studije iz Skopja, Sveučilište Algebra iz Hrvatske te Obrtničko-poduzetnička komora Slovenije. Projekt traje do svibnja 2024. godine, a ukupna vrijednost financijske potpore je 120.000,00 EUR.

Pročitajte više » | Napisano 04.05.2023.

Javni poziv za dodjelu oznake HOP

Javni poziv za dodjelu oznake HOP

Ministarstvo je objavilo Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ u 2023. godini. Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ dodjeljuje se otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta u skladu s Programom „Hrvatski otočni proizvod“.

Zahtjevi se zaprimaju do 31. kolovoza 2023. godine, a o podnesenom zahtjevu Ministarstvo donosi rješenje u upravnom postupku na temelju prijedloga stručnog povjerenstva. Otočnom subjektu rješenje o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ izdaje se na rok od pet godina. Pozivaju se svi otočni subjekti kojima istječu ili su istekli ugovori o dodjeli prava označavanja kao i svi drugi zainteresirani otočni subjekti da svoje otočne proizvode prijave na ovaj Javni poziv.
Pročitajte više » | Napisano 28.04.2023.