Izdvojene novosti


Besplatna tri mjeseca korištenja digitalne usluge „Smart service“ za ugostitelje

Besplatna tri mjeseca korištenja digitalne usluge „Smart service“ za ugostitelje

Hrvatska obrtnička komora prepoznala je potrebe svojih članova te je u suradnji s partnerom ugostiteljima omogućila besplatno korištenje digitalnog servisa za naručivanje hrane i pića u razdoblju od tri mjeseca. Svrha ovog projekta je dati podršku poslovanju ugostitelja te olakšati njihov radni proces, osigurati alat koji je dio digitalne ere u kojoj se nalazimo, a gostima pružiti još kvalitetniju uslugu.

Što je Smart Service? Višejezičan servis koji omogućuje gostu da uz pomoć smartphone-a na jednostavan način pregleda i naruči hranu i piće za svoj stol.

Prednosti za goste: višejezičan pregled ponude i događanja, smanjuje se vrijeme čekanja narudžbe, fotografije artikla uz detaljan opis (alergeni, sastav i sl.).

Prednosti za ugostitelje: ubrzava proces narudžbe, mogućnost oglašavanja specijalnih ponuda i događanja, pregledna statistika narudžbi prometa.

Kako radi: skeniranjem QR koda gost se spaja na Smart Service bez potrebe za preuzimanjem, instaliranjem i ostavljanjem osobnih podataka.

Nakon odabira proizvoda i načina plaćanja narudžba stiže na ekran ugostitelja s brojem stola.

Kako bi mogli pristupiti ovoj aplikaciji, potrebno je izvršiti prijavu putem linka koji se nalazi ovdje. http://muzikaito.hr/smartservice/

Na istom linku nalazi se i kratki video koji korisnika upoznaje s aplikacijom.

Upute za korištenje možete preuzeti OVDJE. https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-06/smart-service-upute.pdf

Za sve upite vezane uz tehnička pitanja o aplikaciji e-mail adresa je podrska@muzikaito.hr, a o uvjetima korištenja možete se obratiti na e-mail adresu cehovi@hok.hr .

Pozivamo ugostitelje da se prijave i iskoriste mogućnost besplatnog korištenja usluge u probnom periodu od 3 mjeseca.

Pročitajte više » | Napisano 02.06.2020.

Hrvatski ugostitelji dobivaju mogućnost korištenja nove digitalne aplikacije: 'KLIKOM DO BRZE NARUDŽBE'

Hrvatski ugostitelji dobivaju mogućnost korištenja nove digitalne aplikacije: 'KLIKOM DO BRZE NARUDŽBE'

Hrvatska obrtnička komora prepoznala je potrebe svojih članova te je u suradnji s partnerom izradila aplikaciju namijenjenu ugostiteljima. Svrha ovog projekta je dati podršku poslovanju ugostitelja u novonastalim izazovnim okolnostima zbog koronavirusa, ali i osigurati alat koji je dio digitalne ere u kojoj se nalazimo.

Digitalna aplikacija predstavljena je u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika koji je za potrebe predstavljanja aplikacije pretvorena u 'Caffe bar HOK'.

Predstavljen je Smart Service višejezični servis koji omogućava gostu da uz pomoć smartphone-a na jednostavan način pregleda ponudu ugostiteljskog objekta te naruči hranu i piće za svoj stol. Bez preuzimanja i instaliranja aplikacije, bez ostavljanja podataka, već samo koristeći QR kod koji se nalazi na stolu, svaki gost brzo i jednostavno dolazi do željene ugostiteljske usluge. Osim što se smanjuje vrijeme čekanja narudžbe za gosta i ostvaruje efikasnija usluga, osoblju objekta omogućava se pregledna statistika u realnom vremenu. Svaki ugostiteljski objekt aplikaciju može prilagoditi svojoj ponudi bez dodatnih ulaganja.

„Dinamična vremena u kojima živimo, zahtijevaju stalnu prilagodbu i unaprjeđenje poslovanja svake djelatnosti. Hrvatska obrtnička komora inicirala je razvoj pametne aplikacije koja unapređuje poslovanje svojih članova ugostitelja. Platforma koju smo predstavili bit će dana na besplatno korištenje svim našim članovima ugostiteljima kroz iskustveni period od tri mjeseca. Vjerujemo da će naši ugostitelji prepoznati ovaj projekt kao podršku njihovom efikasnom poslovanju. Digitalna platforma koju smo danas predstavili namijenjena je ugostiteljima, međutim mi već razmišljamo kako je prilagoditi i našim drugim djelatnostima“, istaknuo je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
Letak je dostupan OVDJE. https://www.hok.hr/sites/default/files/inline-files/LetakHOK.pdf

Pročitajte više » | Napisano 28.05.2020.

Nove odluke Stožera: ukida se zabrana rada nedjeljom

Nove odluke Stožera: ukida se zabrana rada nedjeljom

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke:

Odluka o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja se nalazi OVDJE. https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Odluka%20o%20radnom%20vremenu%20i%20na%C4%8Dinu%20rada-26.5.2020.pdf

Odluka o izmjenama Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja se nalazi OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Odluka%20o%20na%C4%8Dinu%20rada%20tr%C5%BEnica_26.5.2020.pdf

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte više » | Napisano 27.05.2020.

HZJZ objavio preporuke za ugostitelje: Radno vrijeme više nije ograničeno od 6.00 do 23.00

HZJZ objavio preporuke za ugostitelje: Radno vrijeme više nije ograničeno od 6.00 do 23.00

HZJZ objavio je ažuriranu verziju Preporuke za ugostiteljske objekte. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata više nije ograničeno od 6.00 do 23.00 sata, već sukladno onome prije COVID-19 krize.

Preporuku možete pogledati https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Preporuke_za_rad_ugostiteljskih_objekata.pdf

Pročitajte više » | Napisano 21.05.2020.

NA HRT DNEVNIKU 17.05.2020.

NA HRT DNEVNIKU 17.05.2020.

" trenutne cijene, u upitnoj turističkoj sezoni, mogu negativno utjecati na dolazak turista na otoke, a time ugroziti egzistenciju otočana u cijelosti. Stoga predlažemo da cijene katamaranskih i trajektnih karata za ljetni period budu jednake i turistima i nama otočanima"
Na našu inicijativu predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec je u petak poslao pismo ministru Butkoviću sa istom temom, drugi korak je sastanak sa ministrom.

Pročitajte više » | Napisano 18.05.2020.