Izdvojene novosti


REPROGRAMIRNJE NAPLATE POREZNOG DUGA

REPROGRAMIRNJE NAPLATE POREZNOG DUGA

Hrvatski sabor izglasao je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posebnoj mjeri naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom, a objavljen je u Narodnim novinama broj 25 od 28. veljače 2012. od kada počinje njegova primjena. Imajući u vidu stanja nelikvidnosti u koje je znatan dio poduzetnika dospio zbog poremećaja na tržištu u zemlji ali i utjecaja gospodarske krize na globalnoj razini, nametnula se potreba da se navedeni zakon donese.
Navodimo najznačajnije odredbe zakona kojim se omogućuje reprogramiranje naplate poreznog duga:..

Pročitajte više » | Napisano 02.03.2012.

OBRTNICI  I  POLJOPRIVREDNICI!

OBRTNICI I POLJOPRIVREDNICI!

Na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju postoji popis konzultanata koji rade za izravna plaćanja u poljoprivredi.

Udruga DALMATICA VIVA – Centar za održivi razvoj Dalmacije je dobila preporuku za firmu KAJA Conzulting iz Čakovca koji imaju najveći broj odobrenih projekata za sredstva iz IPARD-a. To je fond za izravna plaćanja u poljoprivredi, namjenjen ponajprije privatom sektoru, dakle poljoprivrednicima i obrtnicima.

Pročitajte više » | Napisano 10.02.2012.

DANI HVARA U BEOGRADU

DANI HVARA U BEOGRADU

Naš vrijedni kolega, ugostitelj Jurica Tomičić (gostionica KOD KAPETANA) izuzetno uspješno organizira Dane Hvara u Beogradu. Svi mediji susjedne nam države pozorno prate sva događanja, slaveći i hvaleći našu gastronomiju i naše morske delicije. Hvarske ugostitelje u Beogradu su predstavljali Jurica Tomičić (Kod Kapetana), Ivan Gospodnetić (Gariful) i Antonio Dujmović (Antonio - Patak). Osim navedenih Hvar su prezentirali i gradonačelnik Bebić...

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.

MAJSTORSKI  ISPIT  ZA  UGOSTITELJE

MAJSTORSKI ISPIT ZA UGOSTITELJE

Više od 20 ugostitelja otoka Hvara prijavilo se za ispit majstor kuhar, kako bi se uskladili po novom Pravilniku o razvrstavanju i minimalnim uvjetima. Do početka turističke sezone organizirat će se još jedan rok radi velike zainteresiranosti naših ugostitelja koji iduću sezonu žele dočekati spremni.

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.

INFORMATIČKO OBRAZOVANJE OBRTNIKA GRADA HVARA

INFORMATIČKO OBRAZOVANJE OBRTNIKA GRADA HVARA

Po prvi puta Udruženje obrtnika otoka Hvara, omogućilo je svojim obrtnicima i njihovim uposlenicima besplatno informatičko obrazovanje.
U suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva ove godine završit će 30 polaznika informatičko obrazovanje u dvije kategorije, početni i napredni tečaj. Nadamo se i iduće godine informatički obrazovati još veći broj obrtnika kako bi im ulazak u EU bio što bezbolniji.

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.