Izdvojene novosti


Hrvatski Telekom novi je partner Hrvatske obrtničke komore u okviru projekta HOK Obrtnik plus

Hrvatski Telekom novi je partner Hrvatske obrtničke komore u okviru projekta HOK Obrtnik plus

Hrvatska obrtnička komora suradnjom s Hrvatskim Telekomom svim svojim članovima osigurala je popuste i pogodnosti kroz program HOK Obrtnik plus. Mogu se koristiti kod usluga za digitalizaciju poslovanja:

• Moj digitalni ured - olakšava rad na daljinu i korisnicima osigurava korištenje poslovnog prijenosnog računala za neometan rad i izvan ureda. Usluga uključuje dostavu i instalaciju na lokaciji, podršku IT stručnjaka dostupnu 24 sata, sedam dana u tjednu, udaljenim pristupom te popravak laptopa na lokaciji korisnika ili servisu.
• Office 365/Microsoft 365 paketi - uredski programi i aplikacije poput Word-a, Excel-a, PowerPoint-a, Outlook-a…
• Paketi podrške za Office 365 usluge - omogućuju jedinstveno rješenje po modelu „ključ u ruke“ i osiguravaju lakši početak rada s Microsoft servisima i aplikacijama.
• Premium fiskalna blagajna
• Profesionalna blagajnička oprema
• Cloud Nadzor vozila - besplatna ugradnju uređaja za nadzor vozila

Sve detalje o zajedničkoj suradnji, odnosno pogodnostima pronađite OVDJE.
https://www.hok.hr/pogodnosti/hok-obrtnik-plus/partneri/hrvatski-telekom

Pročitajte više » | Napisano 14.07.2022.

NACIONALNI PROGRAM OBUKE - MALOPRODAJA I JAVNOST

NACIONALNI PROGRAM OBUKE - MALOPRODAJA I JAVNOST

Hrvatska narodna banka pokrenula je portal za edukaciju javnosti i maloprodaje vezano za uvođenje eura, odnosno kako provjeriti autentičnost novčanica i kovanica. Edukacija je namijenjena zaposlenicima na blagajnama trgovačkog sektora, zaposlenicima na naplati cestarina, na blagajnama kasina, učenicima završnih razreda trgovačkih i srodnih škola te svima koji obavljaju ili će obavljati poslove na kojima će biti u doticaju s gotovim novcem, odnosno euro novčanicama i euro kovanicama. Edukacija se obavlja online i dostupna je na poveznici:

https://euro-edukacija.hnb.hr/courses/course-v1:HNB+NPO_Razina1+2022/about

Edukacija se sastoji od tri dijela:

dizajn i zaštitna obilježja euro novčanica
dizajn i zaštitna obilježja euro kovanica
najčešća pitanja
Cilj edukacije jest upoznati širu javnost s izgledom i načinom provjere zaštitnih obilježja euro novčanica i euro kovanica radi što jednostavnijeg prelaska na novu valutu.

Pročitajte više » | Napisano 07.07.2022.

Poslovni skup i poslovni B2B razgovori obrtnika i poduzetnika koji će se održati 15. rujna 2022. godine u Celju, „Modra dvorana“ Celjskog sajma

Poslovni skup i poslovni B2B razgovori obrtnika i poduzetnika koji će se održati 15. rujna 2022. godine u Celju, „Modra dvorana“ Celjskog sajma

Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 15. rujna 2022. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma).

Poslovni razgovori održati će se u okviru 54. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2022., najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Organizator poslovnog susreta je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, a uz hrvatske obrtnike, pozvani su poduzetnici iz Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Kine, Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore i Srbije.

Poslovni razgovori namijenjeni su obrtnicima i poduzetnicima iz djelatnosti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, obrade metala, prerade drva, prerade plastičnih masa, izrade alata i strojnih dijelova, auto-industrije, kemijske industrije, izrade namještaja i opreme za interijere, građevinarstva, logistike, elektro-industrije i trgovine.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije kao glavni organizator poslovnih razgovora preuzima troškove organizacije poslovnog susreta (priprema materijala, najam prostora, domjenak), dok individualne troškove puta i boravka (hotelskog smještaja) snose sami sudionici.

Kod registracija dolaska sudionika na poslovne razgovore, ispred dvorane održavanja poslovnih razgovora, svatko od prijavljenih sudionika razgovora dobiti će svoju akreditaciju, materijale, informacije i besplatnu ulaznicu za obilazak Celjskog sajma.

Radni jezik na poslovnim susretima je engleski jezik.

Zainteresirani poduzetnici prijavu vrše direktno putem Internet stranice poslovnih razgovora u Celju: https://connect2slovenia2022.b2match.io/

Na navedenoj stranici mogu se vidjeti liste prijavljenih sudionika razgovora, program razgovora i uređivati profil svojeg obrta/tvrtke u listi prijavljenih poduzetnika za poslovne razgovore.

Rok prijave sudjelovanja na razgovorima je do 9. rujna 2022. godine, a u periodu od 31. 8. do 9. 9. 2022. godine prijavljeni poduzetnici će putem gore navedenog internet portala moći samostalno odabirati sugovornike među prijavljenim poduzetnicima iz drugih država koji su im poslovno interesantni za razgovore te će organizatori, pripremiti i svakome od sudionika elektronskim putem dostaviti točne satnice i sugovornike na poslovnim razgovorima u Celju.

Za sve dodatne informacije i upite slobodni ste se obratiti Draženu Horvatu u Hrvatsku obrtničku komoru na broj telefona 01/48 06 650, elektronskom poštom na adresu drazen.horvat@hok.hr ili hok@hok.hr.

Pročitajte više » | Napisano 05.07.2022.

EUROPA CUP 2022 - plan i program puta

EUROPA CUP 2022 - plan i program puta

EUROPA CUP 2022, Europsko prvenstvo cvjećara, svjetski je poznato natjecanje koje se održava od 26. do 28. kolovoza 2022. u gradu Katowice, Poljska.

Službena stranica događanja sa svim relevantnim informacijama, programom, popratnim događanjima i sl. dostupna je ovdje: https://www.europacup2022.eu/

Vrlo je važno napomenuti da se ulaznice za samo događanje kupuju pojedinačno i to na stranici: https://www.ticketmaster.pl/artist/florystyczne-mistrzostwa-europy-bilety/1020789, što je odgovornost svakog pojedinačnog polaznika.

Za članove HOK-a pripremili smo program puta s autobusom radi slobodnijeg pristupa u organizaciji puta, ali i avionom. Osim cvjećarskog dijela i bodrenja naše predstavnice Suzane Lonjak i asistentice Ele Petrinić, opcija autobusa omogućuje vam da se prilagodite vašim željama obilaskom turističkih mjesta, ali i posjetom nekih od većih veletrgovaca cvijećem. Također, slobodniji ste i u planiranju puta te niste dužni pridržavati se striktnog vremenskog termina polaska aviona i sl.

Postoji i program puta koji uključuje prijevoz s avionom.

Sve prijave se vrše direktno u turističku agenciju te je potrebno uplatiti depozit kao garanciju polaska. U slučaju da će biti kombinacija puta autobusa i aviona, ovisno o odazivu, pravovremeno ćemo uskladiti vaše želje i učiniti maksimalno da put prilagodimo vašim potrebama.

Način prijava će se biti po principu što ranije prijave.

U slučaju da imate dodatnih pitanja slobodno mi se javite.

PROGRAM PUTA AUTOBUSOM:

24.08.22. – 23,00 – polazak iz Zagreba

25.08.22. ZAGREB / BRNO – razgled i slobodno vrijeme za ručak / KATOWICE – check in

26.08.22. – OTVORENJE, 3 SHOW-a ,5 SEMINARA, IZLOŽBA „ 4 STRANE SVIJETA „

27.08.22. – VELIKO FINALE – FINALNO NATJECANJE ,DODJELA NAGRADA,IZLOŽBA RADOVA SA SHOW-a , GLAVNA SKUPŠTINA , FESTIVAL CVIJEĆA

28.08.22. – KRAKOW / KATOWICE / KRAKOV ( 80 km ) – razgled KRAKOWA te poslijepodne predlažemo posjetu RUDNIKU SOLI WIELICZKA ( najveći rudnik soli u Europi )

29.08.22. – Check out – povratak za Zagreb

PROGRAM PUTA ZRAKOPLOVOM

25.08.22. – 09,45 Let Zagreb / Katowice preko Warszawe / s dolaskom u 14,20

26.08.22. – OTVORENJE, 3 SHOW-a ,5 SEMINARA, IZLOŽBA „ 4 STRANE SVIJETA „

27.08.22. – VELIKO FINALE – FINALNO NATJECANJE ,DODJELA NAGRADA,IZLOŽBA RADOVA SA SHOW-a , GLAVNA SKUPŠTINA , FESTIVAL CVIJEĆA

28.08.22. – Check out – transfer na Zračnu luku – Let za Zagreb u 11,50 s dolaskom u 17,20

Pročitajte više » | Napisano 05.07.2022.

OMC HAIRWORLD, Pariz, rujan 2022.

OMC HAIRWORLD, Pariz, rujan 2022.

Informacija o prijedlogu programa puta na OMC HAIRWORLD koji se održava u Parizu 11. i 12. rujna 2022.

Sve informacije vezane uz natjecanje, propozicije, termin i način uplata kotizacija možete pronaći na poveznici: https://omchairworld.com/.

Ako se odlučite prijaviti kao natjecatelj potrebno je odabrati kategoriju u kojoj ćete se natjecati te detaljno pročitati pravila natjecanja pojedinih kategorija.

Uplatu kotizacije vrši svaki natjecatelj pojedinačno sukladno uputama. Prije same uplate, potrebno se javiti u Hrvatsku obrtničku komoru kako bismo se dogovorili oko svih koraka vezanih uz prijavu i uplatu.

Na OMC HAIRWORLD, osim u svojstvu natjecatelja, možete se prijaviti i kao putnik posjetitelj događanja, a u tom slučaju obvezno morate biti član Hrvatske obrtniče komore. Prijave se vrše također putem e-maila. Plan puta odredit će se sukladno odazivu.

PLAN PUTA:

Termin: 10./13.09.2022.

HOTEL: SEJOURS&AFFAIRES PARIS MALAKOFF 3* ( veza do Porte de Versailles – 15 minuta )

DETALJI LETA :

10.09.22. Zagreb / Paris 09,05 / 11,05

13.09.22. Paris / Zagreb 18,30 / 20,15

PROGRAM :

10.09.22. (subota)

Let za Paris – po dolasku panoramski razgled grada autobusom BASTILLE /OPERA / VENDOME / CONCORDE / CHAMPS ELYSEES / ARC DE TRIOMPHE / LATINSKA ČETVRT – smještaj u hotel – nastavak razgleda grada pješice i sredstvima javnog prijevoza

11.09.22. & 12.09.22. (nedjelja & ponedjeljak)

Posjeta OMC WORLD CUP – Porte De Versailles Expo

13.09.22. (utorak)

Prijepodne odlazak na OMC WORLD CUP i slobodno do transfera na Zračnu luku te let za Zagreb.

VAŽNO: Molimo da se prijavite putem svoje područne obrtničke komore ili javljanjem na mail: kresimir.tomic@hok.hr i/ili broj: 01/48 06 631.

Pročitajte više » | Napisano 05.07.2022.