Izdvojene novosti


DANI HVARA U BEOGRADU

DANI HVARA U BEOGRADU

Naš vrijedni kolega, ugostitelj Jurica Tomičić (gostionica KOD KAPETANA) izuzetno uspješno organizira Dane Hvara u Beogradu. Svi mediji susjedne nam države pozorno prate sva događanja, slaveći i hvaleći našu gastronomiju i naše morske delicije. Hvarske ugostitelje u Beogradu su predstavljali Jurica Tomičić (Kod Kapetana), Ivan Gospodnetić (Gariful) i Antonio Dujmović (Antonio - Patak). Osim navedenih Hvar su prezentirali i gradonačelnik Bebić...

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.

MAJSTORSKI  ISPIT  ZA  UGOSTITELJE

MAJSTORSKI ISPIT ZA UGOSTITELJE

Više od 20 ugostitelja otoka Hvara prijavilo se za ispit majstor kuhar, kako bi se uskladili po novom Pravilniku o razvrstavanju i minimalnim uvjetima. Do početka turističke sezone organizirat će se još jedan rok radi velike zainteresiranosti naših ugostitelja koji iduću sezonu žele dočekati spremni.

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.

INFORMATIČKO OBRAZOVANJE OBRTNIKA GRADA HVARA

INFORMATIČKO OBRAZOVANJE OBRTNIKA GRADA HVARA

Po prvi puta Udruženje obrtnika otoka Hvara, omogućilo je svojim obrtnicima i njihovim uposlenicima besplatno informatičko obrazovanje.
U suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva ove godine završit će 30 polaznika informatičko obrazovanje u dvije kategorije, početni i napredni tečaj. Nadamo se i iduće godine informatički obrazovati još veći broj obrtnika kako bi im ulazak u EU bio što bezbolniji.

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.

RIBARI - PREDAVANJE

RIBARI - PREDAVANJE

Udruženje obrtnika otoka Hvara organiziralo je predavanje za ribare o problemima ribarstva i ribarstvu u Europskoj uniji.
Predavanje je bilo izuzetno posjećeno, došli su ribari sa cijelog otoka Hvara, kako bi se informirali što ih očekuje iduće godine kad uđemo u EU...

Pročitajte više » | Napisano 08.02.2012.

MAJSTORSKI ISPITI - informacije o polaganju

MAJSTORSKI ISPITI - informacije o polaganju

Želimo Vas informirati kako bi se na vrijeme upisali i stekli diplomu majstora koja Vam osigurava bolju stručnu poziciju i veću zaradu u Europskoj uniji.

Izuzetno nam je važno da obrazovna razina obrtnika bude što viša. Sve obrtničke djelatnosti neophodne su za funkciju života građana i bez njih se ne može. Nove tehnologije zahtjevaju obrazovanog i stručnog majstora za što je neophodno stalno obrazovanje. Samo osoba koja ima majstorski ispit može dokazati svoju punu stručnost i samostalnost u radu. Majstorski ispit i stečena diploma je priznanje strukovnog znanja i u EU, ne samo kao titula već i sa višim primanjima.

Pročitajte više » | Napisano 30.01.2012.