Izdvojene novosti


OBAVIJEST: Druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama - koćama

OBAVIJEST: Druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama - koćama

Zbog pandemije COVID-19, u razdoblju od 16. svibnja 2020. godine u 00:00 sati do 15. lipnja 2020. godine u 24:00 sata bit će proglašena druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama – koćama.

Navedena privremena obustava ribolova provodit će se na čitavom moru Republike Hrvatske, no nije obvezna za sve ribare u segmentu ribolova pridnenom povlačnom mrežom – koćom. Točnije, oni koji žele sudjelovati moraju se držati svih uvjeta u Uredbi:
- plovilo mora biti vezano i ne smije se obavljati niti jedan oblik ribolova,
- u slučaju premještanja plovila mora se zatražiti odobrenje od Uprave ribarstva,
- članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost,
- plovilo mora biti autorizirano za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom zadnje dvije kalendarske godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za potporu.

Ribari koji ne žele sudjelovati u privremenoj obustavi, mogu i dalje obavljati ribolov, no neće moći ostvariti financijsku potporu.

Slijedom navedenog, a u svrhu obavljanja kontrole na terenu, iz Uprave ribarstva mole sve zainteresirane korisnike koji žele sudjelovati u privremenoj obustavi da do 16. svibnja 2020. godine dostave obavijest na e-mail: eufondovi.ribarstvo@mps.hr. Pravilnik o provedbi ove mjere je u postupku objave, a o istoj ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Pročitajte više » | Napisano 14.05.2020.

HZJZ objavio ažurirane Preporuke za sprječavanje infekcije u trgovinama

HZJZ objavio ažurirane Preporuke za sprječavanje infekcije u trgovinama

HZJZ je objavio ažuriranu verziju Preporuka za sprječavanje infekcije u trgovinama koje započinju s radom u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID 19, koje možete preuzeti OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Preporuke-za-sprje%C4%8Davanje-infekcije-u-trgovinama-koje-zapo%C4%8Dinju-s-radom-u-okviru-postupnog-ubla%C5%BEavanja-restrikcija-vezanih-za-COVID-19-002.pdf

Promjena se odnosi na Posebna pravila za trgovine tekstila.

U trgovinama tekstila preporučuje se prodaja bez isprobavanja odjevnih predmeta. Epidemiološki se ne preporučuje isprobavanje odjevnih predmeta koji se oblače i svlače preko glave. Ako je nužno isprobati odjevne predmete, nekupljena roba mora se spremiti na tri dana u za to predviđeni prostor prije ponovnog stavljanja u prodaju. Isto vrijedi i za odjevne predmete iz povrata. Osim toga, moguće je tretirati isprobane robe vrućom parom pomoću glačala na paru, pri čemu te odjevne predmete nije više potrebno spremati na tri dana u zaseban prostor.

Pročitajte više » | Napisano 14.05.2020.

PONUDE MASKI I DEZINFICIJENSA

PONUDE MASKI I DEZINFICIJENSA

Poštovani,
dostavljamo kontakte najboljih ponuda koje smo našli na tržištu, vezano za mjere protiv covid-19 kako biste mogli naručiti i dobiti po najboljoj cijeni, tvrtke Elda, Galeb d.d. te Monttrade Split d.o.o.
Elda d.o.o tel.: +385 (0)35/361-361 e-mail: elda@elda.hr
Galeb d.d. Tel: +385 (0)21 434 714 e-mail:Anita.Kuvacic@galeb.hr
Monttrade Split d.o.o. tel: +385 (0)21 457 209 narudzba@monttrade-split.hr

Pročitajte više » | Napisano 13.05.2020.

HZJZ objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa

HZJZ objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa

HZJZ je objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa. Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju hotelske i iznajmljivačke djelatnosti, Preporuke za rad istih možete preuzeti OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Hoteli_i_smjestajne_jedinice_.pdf

Pročitajte više » | Napisano 12.05.2020.

HZJZ objavio Preporuke za rad turističkih agencija tijekom epidemije koronavirusa

HZJZ objavio Preporuke za rad turističkih agencija tijekom epidemije koronavirusa

HZJZ je objavio Preporuke za za rad turističkih agencija tijekom epidemije koronavirusa COVID-19. Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju djelatnosti turističkih agencija, Preporuke za rad istih možete pronaći OVDJE.
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Turisticke_agencije-10-05.pdf

Pročitajte više » | Napisano 11.05.2020.