Izdvojene novosti


Stožer civilne zaštite RH donio nove Odluke

Stožer civilne zaštite RH donio nove Odluke

Stožer Civilne zaštite RH 10. svibnja 2020., donio je nove odluke.

Izmjenu Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene pandemije COVID-19, možete pogledati OVDJE,
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Izmjena%20Odluke%20o%20nu%C5%BEnim%20mjerama....pdf
a Odluku na koju se Izmjene odnose OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Odluka%20-%20mjere%20ograni%C4%8Davanja%20dru%C5%A1tvenih%20okupljanja%2C%20rada%20trgovina.pdf

Također, Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, koja se nalazi OVDJE. https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Odluka%20-%20stavljanje%20izvan%20snage%20Odluke%20o%20zabrani%20napu%C5%A1tanja.pdf

Ove Odluke stupaju na snagu 11. svibnja 2020.

Pročitajte više » | Napisano 11.05.2020.

HZJZ objavio Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima

HZJZ objavio Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima

HZJZ je objavio Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima koji započinju s radom u okviru postupnog ublažavanja restrikacija vezanih za COVID-19, koje možete pronaći OVDJE.
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Trgovacki-centri-9-5.pdf

U Preporukama za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima nalaze se i pripadajuće upute, koje možete preuzeti niže u prilogu.

Pročitajte više » | Napisano 11.05.2020.

Odluka Stožera civilne zaštite RH: vozači međunarodnog transporta ne moraju u samoizolaciju

Odluka Stožera civilne zaštite RH: vozači međunarodnog transporta ne moraju u samoizolaciju

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o mjerama za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19.
Prema novoj Odluci, vozači koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu nakon povratka iz inozemstva više ne moraju ići u samoizolaciju.

Odluku možete preuzeti OVDJE, a Preporuke za djelatnosti u međunarodnom cestovnom teretnom prometu OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Odluka%20-%20vozac%CC%8Ci%20teretnih%20vozila%20u%20me%C4%91unarodnom%20transportu.docx.pdf
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Preporuke-za-djelatnosti-u-me%C4%91unarodnom-cestovnom-teretnom-prometu.pdf

Pročitajte više » | Napisano 08.05.2020.

Potpore HZZ-a za sezonske obrte – odgovori na najčešća pitanja

Potpore HZZ-a za sezonske obrte – odgovori na najčešća pitanja

Hrvatska obrtnička komora izradila je odgovore na najčešća pitanja vezana uz korištenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta za sezonske obrte.
Kako predati zahtjev za ostvarivanje potpore, koji su dokumenti potrebni i tko sve ostvaruje pravo te ostale važne informacije možete saznati OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/inline-files/ODGOVORI%20NA%20PITANJA%20VEZANA%20UZ%20POTPORU%20ZA%20O%C4%8CUVANJE%20RADNIH%20MJESTA%20OBRTNIKA%20SEZONACA-07-05-2020.pdf

Pročitajte više » | Napisano 08.05.2020.

Hrvatska obrtnička komora: Ugostitelji zadovoljni donesenim preporukama za rad

Hrvatska obrtnička komora: Ugostitelji zadovoljni donesenim preporukama za rad

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić na sastanku Stožera civilne zaštite RH održanom 4. svibnja s ravnateljem Stožera Davorom Božinovićem, ministrom turizma Garijem Cappellijem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof.dr. Krunoslavom Capakom obrazložio je prijedloge i uvjete vezane uz početak rada i otvaranja ugostiteljskih objekata.
Prijedlozi su prethodno usuglašeni s predsjednikom Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Draženom Bobanom i Ministarstvom turizma te su kao zajednički stav izneseni na sastanku Stožera civilne zaštite RH.
Tri ključna zahtjeva odnosila su se na mogućnost rada u zatvorenom prostoru, dozvolu za radno vrijeme od 6 do 23 sata i izbjegavanje dodatnih troškova u poslovanju zbog pridržavanja mjera zaštite u objektima, poput ugradnje zaštitnih pregrada.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio Preporuke za rad ugostiteljskih objekata, kojim se ova važna traženja uvažavaju.
„Zadovoljni smo što je Stožer civilne zaštite RH prihvatio prijedloge struke, pogotovo u dijelu koji se odnosi na rad i u zatvorenim prostorima uz poštivanje određenih epidemioloških mjera. Također je bilo važno da se rad dozvoli do 23 h jer većina ugostiteljskih objekata tada ostvaruje najveći promet. U ovih nekoliko dana pripremit ćemo se za rad i veselimo se otvaranju u ponedjeljak. Ovim putem pozivamo sve kolegice i kolege, ali i naše goste da pokažu društvenu odgovornost, drže se propisanih mjera, kako bi nam svima bilo lakše.“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Pročitajte više » | Napisano 07.05.2020.